14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ομόφωνη απόφαση του ΔΣ ΕΛΜΕ Χανίων για συντεταγμένη απόσυρση όλων των υποψηφιοτήτων για το ΠΥΣΔΕ Χανίων

Ημερομηνία:

Με ομόφωνη απόφαση του το ΔΣ της ΕΛΜΕ προχωρά στη συντεταγμένη απόσυρση όλων των υποψηφιοτήτων για το ΠΥΣΔΕ Χανίων αρνούμενη έτσι τη συμμετοχή στις εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό κείμενο:

Υπερασπίζουμε τις μαζικές, ζωντανές διαδικασίες των σωματείων μας!

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας, με fast track διαδικασίες, νομοθέτησαν την απαράδεκτη θεσμοθέτηση διαδικασιών «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» για την εκλογή αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών και του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού. Μάλιστα μαζί με την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» επαναφέρουν την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών το Σάββατο, ημέρα αργίας για τους εκπαιδευτικούς στοχεύοντας ακόμα περισσότερο στην απομαζικοποίηση και τελικά στην υποβάθμιση των εκλογών αυτών.

Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν είναι τυχαία ούτε έχει να κάνει αποκλειστικά με τα προβλήματα που προκύπτουν από τον κορονοϊό. Είναι συνέχεια μιας σειράς  αντεργατικών ρυθμίσεων που περιορίζουν τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.  Εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο για το χτύπημα της συλλογικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων, για την υπονόμευση της ίδιας της λειτουργίας και δράσης των σωματείων. Έχει ως απώτερο στόχο την κατάργηση των συλλογικών διαδικασιών στην συνδικαλιστική έκφραση των εργαζομένων και των συνδικάτων  μέσα από γενικές συνελεύσεις, ζωντανή ανταλλαγή των επιχειρημάτων , δια ζώσης ψηφοφορίες , συλλογική διεκδίκηση των κοινωνικών και εργασιακών προβλημάτων. Για αυτό πρέπει να συναντήσει την καθολική άρνηση όλων των εργαζομένων. Ήδη ετοιμάζουν νέο νομοσχέδιο διάλυσης βασικών εργασιακών κατακτήσεων, κατάργηση του 8ωρου, των αργιών,  νέοι περιορισμοί στους όρους και προϋποθέσεις κήρυξης απεργιών , θεσμοθέτηση ατομικής διαπραγμάτευσης κλπ

Τη στιγμή που δυναμώνει η αντιλαϊκή επίθεση και φουντώνουν οι εστίες αγώνα και αντίστασης απέναντι σε αυτή την πολιτική, η κυβέρνηση επιδιώκει να χτυπήσει κάθε συλλογική διαδικασία.

Στόχο έχουν την απομόνωση των εργαζομένων, την υπονόμευση και ακύρωση κάθε ζωντανής λειτουργίας, συζήτησης και επαφής. Θέλουν να είναι ο καθένας μόνος του πίσω από έναν υπολογιστή, κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού του, απομονωμένος από τους συναδέλφους του, ξεκομμένος από τη συλλογική συζήτηση, τη ζωντανή διαπάλη, που είναι στοιχείο υγείας για το κίνημα. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν τη χειραγώγηση, την ενσωμάτωση και τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Με τη διαδικασία της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας», στην οποία δεν υπάρχει κάλπη, δεν ταυτοποιείται δια ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή, δεν ξέρει κανείς ποιος ψήφισε πίσω από τον υπολογιστή και επιπλέον ανοίγει ο δρόμος για γενικευμένη νοθεία στις εκλογές, για τεράστιας κλίμακας αλλοίωση και χειραγώγηση των αποτελεσμάτων.

Τα καταστατικά των σωματείων καθορίζουν τον τρόπο οργάνωσης και λήψης των αποφάσεων, τις διαδικασίες εκλογής των εκπροσώπων σε όλα τα επίπεδα. Δε θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση, με αφορμή τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, να «μπει χέρι» στη λειτουργία των σωματείων.

Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση να προχωρήσει τα απαράδεκτα σχέδιά της.  Απαιτούμε:

  • Να καταργηθεί τώρα η τροπολογία του Π.Δ. 1/2003 που δίνει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε μέρα αργίας (Σάββατο) για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
  • Να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες υγειονομικές προϋποθέσεις για την ασφαλή διενέργεια των εκλογών «δια ζώσης» (περισσότερα εκλογικά τμήματα, υγειονομικό υλικό κλπ) ή να αναβληθούν οι εκλογές και να παραταθεί η θητεία των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή.
  • Να διεξαχθούν οι εκλογές  σε εργάσιμη μέρα, όπως ίσχυε άλλωστε έως τώρα, χωρίς άδεια.

Στο πλαίσιο αυτό με βάση και την απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν πρόκειται να  συμμετάσχουμε στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αιρετών στο ΠΥΣΔΕ  Χανίων με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Ακυρώνοντας στην πράξη αυτήν την απαράδεκτη διαδικασία η ΕΛΜΕ Χανίων ομόφωνα  αποφάσισε την απόσυρση των ψηφοδελτίων όλων των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο ΔΣ της ΕΛΜΕ για τις εκλογές του ΠΥΣΔΕ Χανίων

Πρόγραμμα δράσης

  1. Τετάρτη 21/10, 1:30μμ

Ø παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Χανίων και

Ø συντεταγμένη απόσυρση όλων των υποψηφιοτήτων για το ΠΥΣΔΕ Χανίων.

"google ad"

Ø Συνέντευξη τύπου στον ίδιο χώρο

  1. Ενημέρωση  των συναδέλφων. Καλούμε σε μαζική αποχή στην περίπτωση που η Διοίκηση προχωρήσει στη διενέργεια των εκλογών.
  2. Δεν ορίζουμε εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές.
  3. Ανάρτηση πανό , ηλεκτρονική αφίσα για την αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία.
  4. Καλούμε  Γενική συνέλευση Δευτέρα 02/11 στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων 6:30μμ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ