Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για το ζήτημα των Ταμπακαριών

Κανένα σχόλιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με την υπ΄ αριθμ.41 ομόφωνη Απόφασή τουεξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα για το ζήτημα των Ταμπακαριών.

Ειδικότερα στο εν λόγω ψήφισμα επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Ο Δήμος Χανίων στηρίζει τον αγώνα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βυρσοδεψείων Αγίας Κυριακής «Ταμπαχανιά», για την επίλυση των θεμάτων που υπάρχουν και εμποδίζουν τους ιδιοκτήτες των ιστορικών και χαρακτηρισμένων ως διατηρητέων κτηρίων στις δύο γειτονιές, να τα επισκευάσουν και να τα αξιοποιήσουν.

"Sponsored links"

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Χανίων έχει ξεκινήσει το έργο ανάπλασης των δύο περιοχών, της οδού Βιβιλάκη και της Αγίας Κυριακής, με σκοπό την ανάδειξη της περιοχής των μοναδικών αυτών βιομηχανικών κτηρίων της πόλης μας και δεν είναι δυνατόν αυτό να υπονομεύεται από το ενδεχόμενο κατάρρευσης των ίδιων των κτηρίων.  Δεν είναι δυνατόν η πολιτεία να αφήσει αυτά τα κτήρια, που η ίδια έχει χαρακτηρίσει ως διατηρητέα, να καταρρεύσουν και η επικείμενη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής επανακαθορισμού αιγιαλού της Κτηματικής Υπηρεσίας Χανίων, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία επίλυσης του θέματος. Δεδομένου ότι υπάρχει τεκμηριωμένη επιστημονική τεχνική μελέτη καθορισμού γραμμών Παλαιού και Νέου Αιγιαλού, πρέπει η Επιτροπή να δώσει μια δίκαιη λύση, η οποία θα επιτρέψει σε όλους τους ιδιοκτήτες να συντηρήσουν και να αξιοποιήσουν τα κτήριά τους και να  αποκαταστήσει τη μεταξύ τους ισονομία.

Σε αυτό συνηγορούν οι μεμονωμένες αποφάσεις των δικαστηρίων, που δικαιώνουν όποιον ιδιοκτήτη προσφεύγει, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αναγνωρίζει την αναγκαιότητα επαναχάραξης του αιγιαλού, η απόφαση του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης, που επίσης από το 2004 επισημαίνει την άρση της αδικίας σε βάρος αυτής της περιοχής, ζητάει τον επανακαθορισμό της γραμμής παραλίας – αιγιαλού  και το χαρακτηρίζει ως περίπτωση εσφαλμένου καθορισμού αιγιαλού – παραλίας.

Εάν το θέμα δεν επιλυθεί εγκαίρως, πολλά από τα κτήρια θα καταρρεύσουν (ήδη τα περισσότερα βρίσκονται ένα στάδιο πριν την κατάρρευση) και η πόλη μας θα χάσει ένα κομμάτι της ιστορικής βιομηχανικής κληρονομιάς της, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην οικονομία και τη ζωή της για περισσότερο από ένα αιώνα».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live