Ομόφωνο ψήφισμα Συγκλήτου Πολυτεχνείου Κρήτης για την κατάληψη της οικίας Φραντζεσκάκη: “Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση της περιουσίας”

Κανένα σχόλιο

Με ομόφωνο ψήφισμα της 581ης/30.12.2021 Συνεδρίασης η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης ζητά την λήξη της “παράνομης κατάληψης της οικίας Φραντζεσκάκη”:

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

(ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 581/30.12.2021)

"Sponsored links"

Η κατάληψη του κτιρίου της οικίας Φραντζεσκάκη στις 24.12.2021 αποτελεί παράνομη ενέργεια που αντιβαίνει στη νομοθεσία και στο Σύνταγμα και καταπατά θεμελιώδεις αρχές της Δημοκρατίας. Το Πολυτεχνείο Κρήτης, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), κατέχει την πλήρη κυριότητα του ακινήτου, ενώ η Σύγκλητος του Ιδρύματος αποτελεί το θεσμοθετημένο όργανο για τη διαφύλαξη και προστασία της περιουσίας του Ιδρύματος. Οι οποιεσδήποτε (τρέχουσες ή μελλοντικές) χρήσεις του κτιρίου θα πρέπει να διατηρούν το χαρακτήρα του κτιρίου στον ιστορικό ιστό της πόλης και να σεβαστούν τη διάθεση της δωρήτριας ως προς τη χρήση του κτιρίου, όπως προδιαγράφεται στη δωρεά.

Η κατάληψη του κτιρίου προσβάλλει κάθε έννοια και θεσμό νομιμότητας και δημοκρατικής διακυβέρνησης, παραβιάζει τα νόμιμα δικαιώματα του μοναδικού ιδιοκτήτη, αγνοεί τις αποφάσεις των θεσμοθετημένων οργάνων της πολιτείας σχετικά με την ανάδειξη και προστασία του κτιρίου και θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παρευρισκόμενων εντός του χώρου.

Ως Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης:

  • Ζητούμε τον άμεσο τερματισμό της παράνομης κατάληψης και την απόδοση του κτιρίου στον νόμιμο ιδιοκτήτη του που είναι το Πολυτεχνείο Κρήτης.
  • Δηλώνουμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση της περιουσίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, την αποφυγή της καταστροφής του κτιρίου και την αποτροπή πρόκλησης τραυματισμού ατόμων που παρευρίσκονται στον υπό κατάληψη χώρο.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live