Ονομαστήρια του Σεβασμιώτατου Αρχιεπίσκοπου πρώην Κρήτης κ. Ειρηναίου

Κανένα σχόλιο

Το βράδυ της 22ας Αυγούστου, τελέσθηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέου του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου, Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Ειρηναίου Επισκόπου Λουγδούνου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος πρώην Κρήτης κ. Ειρηναίος.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο εορτάζων Πανοσιώτατος Ιερομόναχος Ειρηναίος Παπαδημητρίου και παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, ο Πρωτοσύγκελλος, ο Γενικός Αρχιερατικός, κληρικοί καί μοναχοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, αφού πρώτα χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη τον εορτάζοντα π. Ειρηναίο Παπαδημητρίου, ομίλησε με λόγους καρδιακούς και αναφέρθηκε στο σεπτό πρόσωπο του εορτάζοντος προκατόχου του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη, τον σεβασμό, την εκτίμηση και την αγάπη όλων για αυτά που έχει προσφέρει στην τοπική μας Εκκλησία κατά τα έτη της Αρχιερατικής του διακονίας και προέτρεψε τους παρισταμένους κληρικούς, να διδαχθούν από την πραότητα, την υπομονή και την μαρτυρική του εγκαρτέρηση, καθότι τα τελευταία χρόνια υπομένει το μαρτύριο της ασθενείας του χαμογελαστός, ευχόμενος, προσευχόμενος και με δοξολογία στον Άγιο Τριαδικό Θεό.

"Sponsored links"

ονομαστηρια ειρηναιος 2

 

ονομαστήρια Ειρηναίος

ονομαστηρια

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live