13.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην ανακύκλωση κούτες με έγγραφα από την αποθήκη του Οργανισμού στη Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία:

Κούτες εκσφενδονίζονται από το μπαλκόνι πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη, καταλήγοντας στην καρότσα ενός φορτηγού. Δεν πρόκειται για κάποιο σπίτι, δεν πρόκειται για κάποια μετακόμιση. Είναι η αποθήκη του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Θεσσαλονίκη.

Σήμα της ΑΑΔΕ με αποστολέα τη γενική διεύθυνση τελωνείων ζητεί να εκκαθαριστούν οι αποθήκες του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Θεσσαλονίκη από όλα τα έγγραφα τα οποία στέλνει για ανακύκλωση.

Κούτες εκσφενδονίζονται από το μπαλκόνι πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη, καταλήγοντας στην καρότσα ενός φορτηγού. Δεν πρόκειται για κάποιο σπίτι, δεν πρόκειται για κάποια μετακόμιση. Είναι η αποθήκη του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Θεσσαλονίκη.

Το σχετικό έγγραφο φέρει το σήμα της ΑΑΔΕ

Στο σχετικό έγγραφο που εξασφάλισε αποκλειστικά το MEGA, αναγράφεται η φράση «παραλαβή χαρτιού προς ανακύκλωση». Το σχετικό έγγραφο φέρει το σήμα της ΑΑΔΕ με αποστολέα τη γενική διεύθυνση τελωνείων.

Με ημερομηνία 2 Ιουλίου του 2025, το συγκεκριμένο e-mail κοινοποιείται στον ΟΠΕΚΕΠΕ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Μακεδονίας – Θράκης και στα γενικά αρχεία του κράτους.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το ελληνικό FBI συνεχίζει τις έρευνές του στα γραφεία του αμαρτωλού Οργανισμού στην Αθήνα. Αστυνομικοί εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στα κεντρικά γραφεία με σκοπό πάρουν όλα τα στοιχεία από τη βάση δεδομένων και να ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις.

Στόχος της επιχείρησης ήταν η κατάσχεση κρίσιμου ψηφιακού υλικού, συμπεριλαμβανομένων σκληρών δίσκων και ψηφιακών αρχείων αλλά και η ταυτοποίηση  6.500 ύποπτων ΑΦΜ. Οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία για το ύψος των επιδοτήσεων και σε ποια ΑΦΜ κατευθύνθηκαν αυτές, έτσι ώστε ο έλεγχος να προχωρήσει βαθύτερα.

Ποιος έδωσε την εντολή να πεταχτούν οι κούτες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έδωσε την εντολή για να πεταχτούν οι κούτες με το υλικό την επόμενη της διαβίβασης της δικογραφίας στην Βουλή. Στις 27 Ιουνίου δόθηκε η εντολή για να ξεκινήσει η διαδικασία ανακύκλωσης. Είναι η επόμενη μέρα που έφτασε η δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Βουλή και η ίδια μέρα που παραιτήθηκαν οι υπουργοί της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, μετά το χθεσινό μπρα ντε φερ στη Βουλή, σύσσωμη η αντιπολίτευση επιμένει να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι πρωταγωνιστές του σκανδάλου είναι τα γαλάζια στελέχη. Σήμερα, πάντως, τέθηκε ξανά σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την πρόσκαιρη διακοπή λειτουργίας που σημειώθηκε στις 5 Ιουλίου λόγω τεχνικών εργασιών αναβάθμισης.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ