19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Οργή Πεσκόφ: Η Δύση διεξάγει πόλεμο κατά της Ρωσίας – Οι εχθροί της χώρας μας έκλεψαν τα χρηματά μας και πολεμούν δι’ αντιπροσώπων στην Ουκρανία

Ημερομηνία:

«Καρφιά» για τις ΗΠΑ και τη Δύση έριξε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος μίλησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Η ίδια η ύπαρξη της Ρωσίας δείχνει να ενοχλεί τη Δύση», είπε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου. Σε σημερινή του ομιλία στον εκπαιδευτικό μαραθώνιο «Νέοι Ορίζοντες» που διοργανώνει ο Σύλλογος «Ζνάνιε» (Γνώση), ο Πεσκόφ είπε για τη Δύση ότι είναι έτοιμη να κάνει οτιδήποτε για να εμποδίσει τη Ρωσία από το να ζήσει όπως επιθυμεί, ενώ ειδικά για τις ΗΠΑ τόνισε ότι έχουν εξελιχθεί σε εχθρικό κράτος για τη Μόσχα.

Όμως δεν έμεινε εκεί. Ο Πεσκόφ είπε ότι οι Δυτικές δυνάμεις που τάσσονται απέναντι στη Ρωσία στον πόλεμό της με την Ουκρανία θα μπορούσαν να θεωρηθούν εχθροί που μάχονται ενάντια της κρατικής υπόστασης της χώρας. Σημείωσε τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί, τον εξοπλισμό των Ουκρανών εθνικιστών και την παραχή πληροφοριών που χρησιμοποιούνται για να διεξάγουν επιθέσεις ενάντια στα Ρώσικα στρατεύματα. Όλα αυτά, είπε, είναι πράξεις πολέμου ενάντια στη Ρωσία.

“Σίγουρα, ακόμη χρησιμοποιούμε τον πιο “μαλακό” όρο “μη φιλικά κράτη” όταν αναφερόμαστε σε αυτούς”, είπε ο Πεσκόφ στο εκπαιδευτικό φόρουμ, “αλλά εγώ θα έλεγα ότι είναι εχθρικά κράτη γιατί αυτό που κάνουν είναι πόλεμος εναντίον μας”.

Ο Πεσκόφ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απόφαση δυτικών χωρών για πάγωμα των Ρωσικών αποθεματικών σε οικονομικά ιδρύματα  και οι συζητήσεις για χρηματοδότηση της Ουκρανίας από τα ρωσικά κεφάλαια που έχουν κατασχεθεί περιγράφοντας αυτές τις κινήσεις ως μία ευθεία επίθεση στα δικαιώματα ιδιοκτησίας, που σύμφωνα με τον Πεσκόφ, αποτελούν θεμέλιο λίθο του δυτικού πολιτισμού. “Αυτά ήταν χρήματα που άνηκαν σε εσάς και σε εμάς και μας έκλεψαν, μας τα κλέβουν από όλους μας”, είπε ο Πεσκόφ στο κοινο.

Οι εχθροί της Ρωσίας παίζουν ένα πολύ πιο άμεσο ρόλο στις προσπάθειές τους να πλήξουν τη Ρωσία σε αυτό τον “υβριδικό πόλεμο” που έχουν κηρύξει, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. “Όχι μόνο Αμερικάνοι αλλά και Βρετανοί αξιωματούχοι λένε στους Ουκρανούς εθνικιστές τι πρέπει να κάνουν και τους προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες”

“Ξένοι” επίσης βοηθούν τους Ουκρανούς να πλήξουν τη φήμη της Ρωσίας όσο διαρκούν οι εχθροπραξίες, είπε ο Πεσκόφ. “Σκηνοθετούν προβοκάτσιες που μερικές φορές είναι τόσο αιμοβόρρες που η ανθρώπινη συνείδηση δε μπορεί καν να τις φανταστεί”. Εξήγησε ότι αναφερόταν στα γεγονότα στην περιοχή της Μπούτσα για τα οποία το Κιέβο υποστηρίζει ότι Ρωσικά στρατεύματα είναι υπεύθυνα για εγκλήματα πολέμου κατά την περίοδο που βρισκόταν υπό τον έλεγχό τους. Η Μόσχα κατηγορεί το Κιέβο ότι το γεγονός είναι σκηνοθετημένο. “Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει τέτοιου είδους “τεχνογνωσία” στην Ουκρανία. Αυτό που έγινε χρειαζόταν υψηλό επίπεδο επαγγελματισμό. Χρειαζόταν ένα στρατός εταιρειών Δημοσίων Σχέσεων, τηλεοπτικά συνεργασία και ειδικοί στον πόλεμο της πληροφορίας που εργάστηκαν μαζί με τους Ουκρανούς”, είπε.

Η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν προέκυψε έτσι ξαφνικά, είπε ο Πεσκόφ, αναφέροντας ότι ήδη από το 2005 όταν η Ρωσία δημιούργησε ένα μέσο ενημέρωσης στα αγγλικά για να αποτυπώνονται εκεί εναλλακτικές θέσεις με στόχο το δυτικό κοινό, αντιμετώπιση σθεναρή αντίσταση. “Αν συγκρίνεται το Russia Τoday με την αγγλοσαξονική μιντιακή αυτοκρατορία, θα καταλάβετε πόσο μικρό είναι. Όμως η αποτελεσματικότητά του μεγάλωσε γιατί προσέφερε εναλλακτικές θέσεις”, είπε. Όσοι διαφωνούν στη Δύση “δεν είχαν μέσα να εκφράσουν τις θέσεις τους” στα Δυτικά μέσα, γιατί “αν ξεφύγουν από τα προκαθορισμένα ορια στη Δυση και εκφράσεις μια διαφορετική αποψη, ξεκινά η Ιερά Εξέταση, όπως τον μεσαίωνα”, λέε ο Πεσκοφ.

“Φαίνεται ότι η ίδια η ύπαρξη της Ρωσίας ενοχλεί βαθιά τη Δύση και θα έκαναν ότι περνά από το χέρι τους για να μη μας αφήσουν να αναπτυχθούμε με τον τρόπο που εμείς θέλουμε και να ζήσουμε τις ζωές μας όπως εμείς θέλουμε”.

Οι στιγμές που ζούμε στον κόσμο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου” είναι “μια τέλεια καταιγίδα και μια στιγμή που φανερώνεται η αλήθεια”, είπε.

Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημείωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία είναι σίγουρη ότι θα νικήσει, ότι θα πετύχει τους στόχους της, και ότι «όλα θα πάνε καλά».

«Κάθε πόλεμος καταλήγει σε ειρήνη και σε αυτήν την ειρήνη θα ακούγεται η φωνή της Ρωσίας», είπε ο Πεσκόφ.

Ειδικά για τον ουκρανικό λαό, ο Πεσκόφ ανέφερε ότι είναι χαρισματικοί άνθρωποι που αγαπούν την ειρήνη, όμως για πολύ καιρό τους ξεγελούσαν με ψέματα.

Ο Πεσκόφ τόνισε στην ομιλία του ότι η Ρωσία δεν είναι δυνατόν να απομονωθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα κράτος που δεν υπερασπίζεται με συνέπεια τα συμφέροντά του, χάνει την κυριαρχία του.

"google ad"

«Ευκαιρίες για τις επόμενες γενιές»

«Η Ρωσία υπερασπίζεται με συνέπεια τα συμφέροντά της», συμπλήρωσε ο Πεσκόφ, εξηγώντας ότι εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες η χώρα αναπτύσσεται, χρησιμοποιεί τις κάθε είδους κρίσεις για να ανανεώνεται, να βελτιώνεται και να δυναμώνει, ώστε να ανοίξουν νέοι ορίζοντες και νέες ευκαιρίες για τις επόμενες γενιές.

rt.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...