19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Οργή στην Τουρκία για το σκίτσο του Charlie Hebdο που αφορά τον σεισμό: “Δεν γνωρίζετε τι πάει να πει ανθρωπιά!”

Ημερομηνία:

Το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo προκάλεσε οργή και έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία καθότι δημοσίευσε ένα σκίτσο που αφορά τον ισχυρό σεισμό που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς στη νότια Τουρκία και στη βόρεια Συρία.

Η γελοιογραφία, που κοινοποιήθηκε με τον τίτλο ”σκίτσο της ημέρας” στο Twitter, δείχνει κτίρια που έχουν καταρρεύσει και έχουν υποστεί ζημιές, ένα ανατρεπόμενο αυτοκίνητο και έναν σωρό από συντρίμμια

Πάνω δεξιά γράφει «Σεισμός στην Τουρκία», ενώ στο κάτω μέρος αναφέρει ειρωνικά η λεζάντα: «Δεν υπάρχει λόγος να στείλουμε τανκς».

Οι χρήστες του Διαδικτύου αντέδρασαν στο σκίτσο εκφράζοντας την απογοήτευση και το θυμό τους.

″Δεν γνωρίζετε τι πάει να πει ανθρωπιά! Αν νομίζετε ότι αυτό είναι αστείο ή ελεύθερος λόγος, κάνετε πραγματικά λάθος! Πνιγείτε στη δική σας βρωμιά!”, απάντησε ένας από τους χρήστες του Twitter που αντέδρασε στην καρικατούρα του Charlie Hebdo που κατά καιρούς έχει προκαλέσει την μήνη του μουσουλμανικού κόσμου.

Τον Οκτώβριο του 2020, γελοιογραφίες που προσβάλλουν τον Προφήτη Μωάμεθ δημοσιεύθηκαν από το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo, πυροδοτώντας διαμαρτυρίες σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο. Εκστρατείες που καλούσαν σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων ξεκίνησαν στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Στις 7 Ιανουαρίου 2015 ολιγομελής ομάδα ενόπλων ισλαμιστών επιτέθηκε στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού στο Παρίσι της Γαλλίας. Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν 12 νεκροί (ανάμεσά τους δύο νεκροί αστυνομικοί) και επτά τραυματίες.

Τουλάχιστον 3.419 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 20.534 τραυματίστηκαν σε 10 επαρχίες της Τουρκίας μετά από δύο ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν το νότιο τμήμα της χώρας, δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας καταστροφών της Τουρκίας AFAD την Τρίτη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαριανάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...