14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Οργή Τσίπρα για Τασούλα στη Βουλή για τα χρέη της ΝΔ – Για φίμωση κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση | Βίντεο

Ημερομηνία:

Την οργή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας καθώς δεν του επέτρεψε να τοποθετηθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας των επίκαιρων ερωτήσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως και στην περίπτωση της επίκαιρης για τους εισακτέους στα ΑΕΙ, παρέστη στην Ολομέλεια σκοπεύοντας να ζητήσει το λόγο προκειμένου να μιλήσει για τα δάνεια και τα χρέη της ΝΔ στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης προς τον πρωθυπουργό που κατέθεσε τη Δευτέρα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επικαλέστηκε τον Κανονισμό της Βουλής λέγοντας ότι δεν μπορεί να επιτρέψει να διαμορφωθεί μια ντε φάκτο διαδικασία εκτός του Κανονισμό παρεκτός κι αν υπάρξει τροποποίηση, κάτι για το οποίο την κάλεσε να υποβάλει αίτημα. Άφησε αιχμές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιεί τη Βουλή για πολιτικό ακτιβισμό.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αντέδρασε έντονα και ζήτησε το λόγο απαντώντας ότι τη Βουλή την απαξιώνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός που δεν έρχεται να απαντήσει και ζήτησε από τον Κώστα Τασούλα να του υποδειχθεί ακριβώς ποιο άρθρο αναφέρει ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σηκώνοντας παράλληλα τους τόνους για το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση φιμώνεται μέσα στο «ναό της Δημοκρατίας». Τον κάλεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσει ως πρόεδρος ολόκληρης της Βουλής και όχι μόνο της ΝΔ, καθώς όπως είπε στηρίχθηκε και από τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής απάντησε ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη παρέμβασης των πολιτικών αρχηγών στη διαδικασία των επίκαιρων ερωτήσεων και κήρυξε το τέλος της συνεδρίασης.

Τσίπρας: Θέλουν να φιμώσουν την αλήθεια πως η ΝΔ είναι ένα χρεοκοπημένο κόμμα

Δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής έκανε ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την αντιπαράθεση στην Ολομέλεια με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ο οποίος δεν του έδωσε το λόγο προκειμένου να θέσει το θέμα της επίκαιρης ερώτησής του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δεν παρέστη στην Ώρα του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έκανε λόγο για πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά φίμωση της αλήθειας ότι η ΝΔ είναι ένα χρεοκοπημένο κόμμα και προκειμένου να έχει την εύνοια των τραπεζών εφαρμόζει πολιτικές που είναι υπέρ τους. Επίσης, ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σήμερα πρόταση νόμου «που ορίζει ότι τα υπερχρεωμένα κόμματα οφείλουν να καταβάλλουν το 75% της κρατικής χρηματοδότησης για να αποπληρώνουν τα χρέη τους».

Ηλιόπουλος: Είναι μια φοβισμένη κυβέρνηση

Σε ανάρτησή του στο facebook αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε:

«Αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος της βουλής απαγόρευσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλήσει.

Η ΝΔ δεν είναι ένα απλά χρεοκοπημένο κόμμα που προσπαθεί να αποφύγει τη συζήτηση για τα 340 εκ. που χρωστάει. Είναι μια φοβισμένη κυβέρνηση.

Ειδικά μετά τις κινητοποιήσεις για το νομοσχέδιο για τα απλήρωτα 10ωρα έχει κάθε λόγο να φοβάται.

Να είναι σίγουροι όμως ότι η δημοκρατία θα νικήσει».

"google ad"

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...