Οργή των νοσηλευτών του ΕΣΥ κατά Κικίλια για τη στελέχωση ιδιωτικής κλινικής από τα δημόσια νοσοκομεία

Κανένα σχόλιο

Tην «οργή και αγανάκτηση» των νοσηλευτών που εργάζονται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας μεταφέρει με επιστολή του προς τον Υπουργο Υγείας, Βασίλη Κικίλια, η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ), εστιάζοντας την κριτική της σε δύο ζητήματα. Το επίδομα «διχασμού» όπως το χαρακτηρίζει, που θα λάβουν μόνο υγειονομικοί που κρίνεται ότι βρίσκονται «στην πρώτη γραμμή» της μαχης με την πανδημία, αλλά και το «πολιτικά ανήθικο» όπως το χαρακτηρίζουν οι νοσηλευτές «να υποδέχεστε Νοσηλευτές απ’ όλη την Ελλάδα για να ενισχύσουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και έπειτα από λίγες ημέρες να μεταφέρετε Νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας, απο ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες, να στελεχώσουν ιδιωτική κλινική».

«Στο πλαίσιο του περιβόητου αρχείου excel το οποίο απέστειλαν οι Υγειονομικές Περιφέρειες προς όλα τα Νοσοκομεία, ζητώντας τα στοιχεία των επαγγελματιών υγείας οι οποίοι απασχολούνται  σε Τμήματα, Κλινικές, Ιατρεία,  Επείγοντα, ΜΕΘ , MAΦ  ή άλλες λειτουργίες σχετικές με τον Covid-19, καθώς και με την παγκόσμια πρωτοτυπία της στελέχωσης επιταγμένης ιδιωτικής κλινικής με Νοσηλευτές από Δημόσια Νοσοκομεία, σας, μεταφέρουμε την οργή και την αγανάκτηση των Νοσηλευτών που εργάζονται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και σας επισημαίνουμε τα κάτωθι» αναφέρει η επιστολή της ΠΑΣΥΝΟ και προσθέτει:

α) Είναι αδιανόητο να υποτιμάτε τους Νοσηλευτές και με κυνικό τρόπο να επιχειρείτε να καταβάλλετε ένα επίδομα, το οποίο έχει σκοπό να διχάσει όλους τους επαγγελματίες υγείας, αντί να το λάβουν όλοι όσοι εργάζονται. Οι Νοσηλευτές δεν παρακαλάνε για κανένα επίδομα.

"Sponsored links"

β) Είναι πολιτικά ανήθικο να υποδέχεστε Νοσηλευτές απ’ όλη την Ελλάδα για να ενισχύσουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και έπειτα από λίγες ημέρες να μεταφέρετε Νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας, απο ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες, να στελεχώσουν ιδιωτική κλινική, την οποία έχετε επιτάξει, παρέχοντάς της επιπλέον προσωπικό για να λειτουργήσει,. Τελικά επιτάξατε μόνο το κτίριο;

Η επιστολή προς τον Βασίλη Κικίλια συνεχίζει ως εξής:

«Οι Νοσηλευτές εν μέσω της πανδημίας, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να βρίσκονται δίπλα στους συναδέλφους τους, στην πρώτη γραμμή. Όλοι οι εργαζόμενοι Νοσηλευτές είναι στην πρώτη γραμμή. Εσείς από τη μεριά σας, συνεχίζετε να ματαιώνετε τον αγώνα τους και επικαρπώνεστε την ανιδιοτέλεια και την αυτοθυσία τους, με την πολιτική την οποία εξακολουθείτε να εφαρμόζετε.

Είναι άξιο απορίας, πως είναι δυνατόν, να εξακολουθείτε να εθελοτυφλείτε και να μην αναλαμβάνετε την ευθύνη σας, να εκπληρώσετε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού και τη δική σας για τη δημιουργία του Κλάδου των Νοσηλευτών στο Ε.Σ.Υ.,  την οποία εσείς ο ίδιος τορπιλίσατε, υποκύπτοντας σε ψηφοθηρικές πολιτικές. Για την ένταξη των Νοσηλευτών στο Ασφαλιστικό Καθεστώς των ΒΑΕ, δεν βλέπουμε καμία εξαγγελία.

Ευελπιστώντας στο γεγονός ότι οι διαμαρτυρίες μας θα εκληφθούν ως προτάσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, στο πλαίσιο του υγιούς συνδικαλισμού και της διαφάνειας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.»

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις