20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Οργισμένη απάντηση Κίνας στα περί αιτήματος της Ρωσίας για στρατιωτική βοήθεια: “Τον τελευταίο καιρό οι ΗΠΑ διαδίδουν συνεχώς ψευδείς ειδήσεις”

Ημερομηνία:

“Τον τελευταίο καιρό οι ΗΠΑ διαδίδουν συνεχώς ψευδείς ειδήσεις εναντίον της Κίνας”, δήλωσε ο Ζάο Λιζιάν εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αίτημα παροχής στρατιωτικής βοήθειας από την Ρωσία

Η Κίνα αντέδρασε οργισμένα στις πληροφορίες ότι η Ρωσία της ζήτησε οικονομική και στρατιωτική βοήθεια για την εισβολή της στην Ουκρανία και προκειμένου να παρακάμψει τις δυτικές κυρώσεις, χωρίς ωστόσο να τις διαψεύσει.

Σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα, η οποία επικαλέστηκε την Κυριακή ανώνυμες πηγές, η Ρωσία ζήτησε από την Κίνα να της προσφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό για τον πόλεμο και οικονομική βοήθεια προκειμένου να παρακάμψει τις διεθνείς κυρώσεις. Αυτοί οι αξιωματούχοι δεν διευκρίνισαν την ακριβή φύση της βοήθειας που ζητήθηκε, ούτε αν η Κίνα απάντησε.

“Τον τελευταίο καιρό οι ΗΠΑ διαδίδουν συνεχώς ψευδείς ειδήσεις εναντίον της Κίνας”, αρκέστηκε να δηλώσει στους δημοσιογράφους ο Ζάο Λιζιάν εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι πληροφορίες αυτές, αναφέρει το ΑΠΕ, είδαν το φως της δημοσιότητας την ώρα που ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στη Ρώμη με τον Γιάνγκ Ζιετσί, τον πιο υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας αρμόδιο για τη διπλωματία.

Οι δύο αξιωματούχοι και οι ομάδες τους “θα συζητήσουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διαχείριση του ανταγωνισμού μεταξύ των δύο χωρών μας και θα συζητήσουν τις επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας στην περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια”, επεσήμανε η Έμιλι Χορν εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου σε ανακοίνωσή της.

“Παρακολουθούμε στενά αν η Κίνα προσφέρει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είτε υλική είτε οικονομική βοήθεια στη Ρωσία”, σχολίασε χθες ο Σάλιβαν μιλώντας στο CNN, ενώ πρόσθεσε ότι “πρόκειται για ένα θέμα που μας προκαλεί ανησυχία”.

“Και ενημερώσαμε το Πεκίνο ότι δεν θα παραμείνουμε αδρανείς και ότι δεν θα αφήσουμε καμία χώρα να αντισταθμίσει τις απώλειες που θα υποστεί η Ρωσία λόγω των οικονομικών κυρώσεων” που της επιβλήθηκαν μετά την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, τόνισε.

“Θα υπάρξουν επιπτώσεις στην περίπτωση ενεργειών με στόχο την παράκαμψη των κυρώσεων”, προειδοποίησε ο Σάλιβαν.

Αν προσφέρει βοήθεια στη Ρωσία, “η Κίνα κινδυνεύει να γίνει στόχος σημαντικών κυρώσεων και να μετατραπεί σε κράτος -παρία, ενώ αν αρνηθεί, θα διατηρήσει ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας” με τη Δύση, εκτίμησε στο Twitter ο Αμερικανός διπλωμάτης Ρίτσαρντ Χαας του Council of Foreign Relations.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...