19.8 C
Chania
Tuesday, November 28, 2023

Ορκίστηκαν Μόνιμοι οι Υπάλληλοι από το “Βοήθεια στο Σπίτι” στο Δήμο Πλατανιά

Ημερομηνία:

Σε κλίμα χαράς και ικανοποίησης, πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 9 Ιουνίου, η ορκωμοσία επτά υπαλλήλων από το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, που πλέον εντάσσονται στο μόνιμο προσωπικό του Δήμου Πλατανιά, συνεχίζοντας με αυτό το τρόπο να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους μέσα από την πλήρη ένταξη τους στο εργασιακό καθεστώς του Δήμου και ύστερα από τη πολυετή διεκδίκηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Η ορκωμοσία, έγινε παρουσία του Δημάρχου Πλατανιά κου Ιωάννη Μαλανδράκη  ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε “…καλωσορίζουμε  τις επτά εργαζόμενες του Προγράμματος “ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” στην οικογένεια του Δήμου, ως μόνιμες υπαλλήλους, που όλα αυτά τα χρόνια προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν σημαντικό Κοινωνικό έργο στηρίζοντας τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, ενώ η εμπειρία που απέκτησαν στο Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για το Δήμο Πλατανιά και χαίρομαι που ως στελέχη καταλαμβάνουν τη θέση που τους αρμόζει …”

Στην ορκωμοσία επίσης παρευρισκόταν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ κος Αντώνης Καπνισάκης, ο οποίος  στον χαιρετισμό  του “ …. ευχαρίστησε το σύνολο των υπαλλήλων, εξαίροντας την υπηρεσιακή τους επάρκεια, αλλά και την άριστη συνεργασία που είχαν με την ΚΕΔΗΠ όλα αυτά τα χρόνια…”

Καλωσόρισμα απεύθυνε  και η αρμόδια Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Πολιτικής κα Μαραγκουδάκη- Πλοκαμάκη Χρυσάνθη, αναφέροντας σχετικά ότι “ … με την ένταξη τους στην οργανωτική δομή του Δήμου, δίνεται  η ευκαιρία να στελεχωθεί πλέον η Κοινωνική Υπηρεσία….”

Τέλος εκ μέρους των υπαλλήλων που ορκίστηκαν πήρε το λόγο η Ψυχολόγος κα Καμπαράκη Κατερίνα, η οποία σε κλίμα συγκίνησης “…ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, για την άψογη και απρόσκοπτη συνεργασία που είχαν για 13 ολόκληρα έτη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τον ίδιο ζήλο θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους…”

Παράλληλα ο Δήμος Πλατανιά αξιοποιώντας την πρόνοια της Νομοθεσίας, προσέλαβε για 24  μήνες  με δικαίωμα παράτασης, υπάλληλο ΥΕ Οικιακών Βοηθών, η οποία προσέφερε τις υπηρεσίες της όλα τα προηγούμενα χρόνια στο πρόγραμμα  “ Βοήθεια στο Σπίτι”,  αλλά δεν ήταν στη λίστα των επιτυχόντων στην αντίστοιχη λίστα του ΑΣΕΠ.

Το  Πρόγραμμα “ Βοήθεια στο Σπίτι”  του Καποδιστριακού Δήμου Πλατανιά, ξεκίνησε το 2002, ενώ αντίστοιχα το Πρόγραμμα“ Βοήθεια στο Σπίτι”  του Καποδιστριακού Δήμου Μουσούρων ξεκίνησε το 2005.

Μετά την συνένωση των Δήμων  το 2011 στον “Καλλικρατικό” Δήμο Πλατανιά, εντάχθηκαν στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΗΠ), συνεχίζοντας αδιάκοπα τη λειτουργία τους μέχρι και σήμερα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην κορυφή της Ευρώπης μαθητές από το Ηράκλειο για το υποβρύχιο που κατασκεύασαν

Την πρώτη θέση σε διαγωνισμό για την βιωσιμότητα, κατέκτησαν μαθητές...

Συνέντευξη Όλγας Μαλανδράκη: Η Χανιώτισσα Επιστήμονας που “Αγγίζει” τα μυστήρια του ήλιου

Η Δρ.  Όλγα Μαλανδράκη, Ελληνίδα ερευνήτρια Φυσικής Διαστήματος, ειδικός...

Σκέψεις για νέα σημεία Nef Nef στην Κρήτη

Το άνοιγμα νέων σημείων στην Κρήτη εξετάζει η Nef Nef.  Η...