20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ορκίστηκε ο Γιώργος Ματαλλιωτακης νεος Αναπληρωτης Διοικητης του ΓΝ ΚΥ Ιεράπετρας

Ημερομηνία:

Ορκίστηκε χθες στις 12.30 το πρωί, στην κεντρική υπηρεσία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης ενώπιον της Υποδιοικήτριας κας Άννας Τριχοπούλου, λόγω απουσίας στο εξωτερικό του Διοικητή Αντώνη Γρηγοράκη και παρουσία του Υποδιοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Γιώργου Νεοφώτιστου, ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης ως νέος Αναπληρωτής Διοικητής στο Γ.Ν. Αγ.Νικολάου-Γ.Ν.-Κ.Υ. Ιεράπετρας-Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας-Γ.Ν.-Κ.Υ. Νεάπολης Λασιθίου, με αρμοδιότητα στο πρώην Γ.Ν.-Κ.Υ, Ιεράπετρας. 

Ο Γεώργιος Ι. Ματαλλιωτάκης, ο οποίος αναλαμβάνει και επίσημα από αύριο τα νέα του καθήκοντα, γεννήθηκε το 1980 στο Ηράκλειο της Κρήτης, είναι Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης και Διδάκτορας του Πολυτεχνείου Κρήτης στην ανάλυση δεδομένων επιβίωσης και εξέλιξης της υγείας του ανθρώπινου πληθυσμού. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πολυτεχνείο Κρήτης είναι στην Επιχειρησιακή Έρευνα.

Είναι διδάσκων στο τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και στο ΤΕΙ Κρήτης σε μαθήματα σχετικά με τη διοίκηση, το μάρκετινγκ, και το ασφαλιστικό.

Από το 2008 έως το 2010 διετέλεσε Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου Δήμου Νέας Κυδωνίας Χανίων, ενώ στην Περιφέρεια Κρήτης εργάστηκε ως Μηχανικός στα Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας.

Στις πρόσφατες εθνικές εκλογές του 2012 συμμετείχε ως Υποψήφιος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο Νομό Ηρακλείου και κατέλαβε την 4η θέση σε σταυρούς προτίμησης.

Κατά την ορκωμοσία του Αναπληρωτή Διοικητή, η Υποδιοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Άννα Τριχοπούλου, προέβη στην ακόλουθη

δήλωση:

«Εύχομαι από καρδιάς στον Γιώργο Ματαλλιωτάκη καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Η τοποθέτηση του στη Διοίκηση του Γ.Ν.-Κ.Υ. Ιεράπετρας συμπίπτει με μια πολύ σημαντική περίοδο, κατά την οποία, η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των νοσοκομείων προχωράμε στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών υγείας στο νησί και στο Νομό Λασιθίου, με κριτήρια τον εξορθολογισμό των δαπανών, τον καλύτερο δυνατό συντονισμό και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας βάση των διαθέσιμων πόρων και τις πραγματικές ανάγκες της κάθε περιοχής. Σ αυτό το εγχείρημα η τοποθέτηση του κ. Ματαλλιωτάκη, ενός ανθρώπου νέου, ακαδημαϊκού, σ ένα νοσοκομείο που τους τελευταίους πέντε μήνες ήταν ακέφαλο, είναι σημαντική. Θα είμαστε πλάι του».

Επίσης, ο Υποδιοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Γιώργος Νεοφώτιστος δήλωσε ότι: «Η τοποθέτηση του Γιώργου Ματαλλιωτάκη στη θέση αυτή, αποτελεί ουσιαστική εκδήλωση του ενδιαφέροντος του Υπουργού Υγείας για το Γ.Ν.-Κ.Υ. Ιεράπετρας».

Μετά την ορκωμοσία του ο Αν. Διοικητής του Γ.Ν. Ιεράπετρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ το Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου.

Αναλαμβάνω τη διοίκηση του νοσοκομείου Ιεράπετρας σε μια δύσκολη συγκυρία τόσο για τη χώρα όσο και για το ίδιο το νοσηλευτικό ίδρυμα του Λασιθίου.

Γνωρίζω ότι και το νοσοκομείο της Ιεράπετρας έχει πέσει «θύμα» της οικονομικής κρίσης με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του αλλά και την υπολειτουργία του εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού και λοιπού προσωπικού.

Έχουμε όμως όρεξη για δουλειά και διάθεση συνεργασίας. Ο πολίτης, ο ασθενής έχει απαιτήσεις από εμάς. Και αυτές οι απαιτήσεις για υψηλού επιπέδου υγειονομικές υπηρεσίες μπορούν να επιτευχθούν με σχεδιασμό, διεκδίκηση και φυσικά συλλογική δουλειά.

"google ad"

Γι αυτό και θα επιδιώξω τη συνεργασία όλων των φορέων της πόλης και του νομού Λασιθίου, τη συνεργασία των γιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και των εργαζομένων του νοσοκομείου αλλά και των πολιτών, προκειμένου, σε συνεργασία με τη Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, το νοσηλευτικό ίδρυμα της Ιεράπετρας να εξελιχθεί και να ενισχυθεί όπως του αρμόζει και σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.

Για το νοσοκομείο της Ιεράπετρας ήρθε η ώρα να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη. Με έργα που θα αποβούν προς όφελος των πολιτών και της ποιότητας της ζωής τους»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ