Ουδείς θέλει πραγματικά ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης

Κανένα σχόλιο

Αυτή είναι η εντύπωση που έχουμε αποκομίσει μετά από τόσες δεκαετίες πείρας…

Όλοι στα λόγια λένε ότι θέλουν ανεξάρτητα ΜΜΕ όμως στην ουσία θέλουν ΜΜΕ που να τα ελέγχουν αυτοί. Αν μπορούσαν, θα προτιμούσαν να μην υπάρχουν καθόλου ΜΜΕ και η ενημέρωση των πολιτών να γίνεται απευθείας από αυτούς.

Τώρα, στην εποχή των social media, μερικώς το πετυχαίνουν. Δημιουργούν δικές τους σελίδες, τις προωθούν μέσω των social media και καλούν τους πολίτες να ενημερώνονται μέσω αυτές. Όχι μόνο κόμματα, αλλά και πολιτικοί και δήμοι, φορείς, ΜΚΟ, εταιρείες. Όλοι αυτοί θέλουν να έχουν τον έλεγχο της πληροφορίας γύρω από τις δράσεις τους και πώς διακινείται. Θέλουν οπαδούς και followers, μέλη της αγέλης, όχι πολίτες.

"Sponsored links"

Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με δημοκρατία…

Η προβληματική λειτουργία των ΜΜΕ, η διαφθορά που πολλές φορές υπάρχει, τα προβλήματα που προκύπτουν από την υποχρηματοδότηση, δεν λύνονται με την κατάργηση των ΜΜΕ, τις προσπάθειες δημιουργίας συνθηκών μεγέθυνσης της εξάρτησής τους, ή με την προσπάθεια αποσιώπησής τους, αλλά μέσω της ενδυνάμωσής τους, μέσω της παροχής των δυνατοτήτων για την ανεξάρτητη λειτουργία τους, ώστε να ασκούν το έργο τους αποτελεσματικά.

Εις όφελος των πολιτών και της δημοκρατίας, όχι κάποιου χώρου, κόμματος, φορέα, εταιρείας, ή ΜΚΟ.

 

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live