30.8 C
Chania
Thursday, July 18, 2024

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κατηγορεί τον Δήμο Αποκορώνου για λαϊκισμού επειδή αντιδρά στους πυλώνες υπερυψηλής τάσης!

Ημερομηνία:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Χωροταξίας Νίκος Ξυλούρης σε δηλώσεις του αλλά και με επιστολή-δελτίο τύπου στα ΜΜΕ, απαντά με σαφήνεια στον Δήμαρχο Αποκορώνου και στην αντιπολίτευση του Δήμου, οι οποίοι με κοινή επιστολή τους στα ΜΜΕ, εγκαλούν τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής, στοχοποιώντας μάλιστα Μέλη – Περιφερειακούς Συμβούλους της ΠΕ Χανίων.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ξυλούρης “είναι απαράδεκτο εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής αλλά και με δημοσιεύματά τους στα ΜΜΕ, να επιζητούν τη δημιουργία εντυπώσεων καταφεύγοντας στο λαϊκισμό και στη στοχοποίηση Μελών της Επιτροπής, αντιδρώντας στη διέλευση της εναέριας γραμμής μεταφοράς, κάτι που άλλωστε αποτελεί σχεδιασμό του κράτους και του ΑΔΜΗΕ, και σε αυτούς πρέπει να απευθυνθούν οι αντιδράσεις.”

Παράλληλα, και προκειμένου να γίνουν σαφείς οι θέσεις της Επιτροπής, ο Πρόεδρος παραθέτει την τελική παράγραφο της εν λόγω Απόφασης της Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία «καλεί τον φορέα του έργου, τον ΑΔΜΗΕ ΑΕ, (α) Να υποβάλει τεκμηρίωση με τεχνικούς όρους ως προς την αναγκαιότητα / σκοπιμότητα υλοποίησης της γραμμής μεταφοράς & (β) Να υποβάλει τεκμηρίωση με τεχνικούς όρους ως προς τη δυνατότητα υλοποίησης των εξής προτεινόμενων εναλλακτικών λύσεων: (i) εναέρια όδευση υπό την έννοια αναβάθμισης της υφιστάμενης γραμμής μεταφοράς με προϋπόθεση την υπογειοποίηση των τμημάτων πλησίον δομημένων περιοχών, (ii) υπόγεια όδευση καθ’ όλο το μήκος της γραμμής και (iii) υποθαλάσσια όδευση.

Το σύνολο των τεχνικά τεκμηριωμένων προτάσεων που θα υποβληθούν στην Περιφέρεια Κρήτης, θα εξεταστούν από αρμόδιο Τεχνικό Σύμβουλο της Περιφέρειας, και το θέμα θα επανέλθει προς εξέταση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος & Χωροταξίας ΠΚ». Η Απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, το έργο αδειοδοτείται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Ο κος Ξυλούρης τονίζει με έμφαση ότι η Επιτροπή Περιβάλλοντος λειτουργεί με νομιμότητα και πλήρη διαφάνεια, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, την τοπική ανάπτυξη και το κοινό καλό για τον τόπο μας. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους φορείς της Κρήτης, για διάλογο και συνεργασία με την Επιτροπή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κλείνοντας, αναφέρθηκε στο καλό παράδειγμα της ενίσχυσης της συνεργασίας των αυτοδιοικητικών της Κρήτης με την Επιτροπή, επικαλούμενος τον ενωτικό λόγο του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, Δημάρχου Ρεθύμνου Γιώργου Μαρινάκη, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπιτικές προτάσεις

Μαρμελάδα καρπούζι Ένα κιλό ψίχα καρπουζιού κομμένη κυβάκια, μισό κιλό...

Προβλήματα και καθυστερήσεις, πάλι, στις πληρωμές του ΕΛΓΑ

Του Μανώλη Ντουντουνάκη Για άλλη μια φορά, επι κυβέρνησης Μητσοτάκη,...

Υπεγράφη η συμφωνία συγχώνευσης Attica Bank – Παγκρητιας Τράπεζας

Ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα (18.7.2024) από την Attica Bank, η...