21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο αντιπρόεδρος της Google έσπασε το ρεκόρ ελεύθερης πτώσης από το διάστημα | βίντεο

Ημερομηνία:

Ο Άλαν Γιούστας, αντιπρόεδρος της Google, έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα ελεύθερης πτώσης, πηδώντας από τη στρατόσφαιρα, σε ύψος μεγαλύτερο των 40 χιλιομέτρων και σπάζοντας το φράγμα του ήχου κατά την πτώση.Ο Γιούστας φόρεσε μόνο μια ειδική στολή και κρεμάστηκε από ένα αερόστατο γεμάτο με 991 κυβικά μέτρα ήλιου που τον μετέφερε σε στα 41.419 μέτρα.

Όταν έφτασε στο τελικό ύψος, απελευθερώθηκε από το αερόστατο με μια ειδική συσκευή και ξεκίνησε τον κάθοδο επιταχύνωντας. Όταν πια είχε σπάσει το φράγμα του ήχου, ένα μικρό αλεξίπτωτο σταθεροποίησε το σώμα του. Τεσσεράμισι λεπτά μετά το άλμα, άνοιξε το ειδικά σχεδιασμένο βασικό αλεξίπτωτο. Προσγειώθηκε 113 χιλιόμετρα από το σημείο απογείωσης 15 λεπτά αφότου πήδηξε.

Έτσι έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ του Αυστριακού Φέλιξ Μπάουμγκάρτνερ, που  τον Οκτώβριο του 2012 είχε πηδήξει από ύψος 39.045 μέτρων. «Ήταν υπέροχο» είπε στους New York Times μετά την επιστροφή του. «Ήταν πανέμορφο. Μπορούσες να δεις το σκοτάδι του Διαστήματος και τα στρώματα της ατμόσφαιρας, τα οποία δεν είχα ξαναδεί».

[youtube url=”www.youtube.com/watch?v=r0DR4vY4MYk”]

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...