21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο Γιάννης Κουράκης στην κυβέρνηση;

Ημερομηνία:

Έρχονται αλλαγές και πολιτικές…βόμβες σε επίπεδο Κρήτης όσον αφορά το κυβερνητικό σχήμα, όπως αποκάλυψαν σήμερα τα LIVE TALKS!

Ανασχηματισμός πριν τις εκλογές ή…απλώς διορθωτικές κινήσεις; Φαίνεται πως ο κ.Μητσοτάκης περιμένει να δει τις εξελίξεις με την covid-19 και την εξέλιξη της πανδημίας στο δίμηνο που θα ανοίξει ο τουρισμός ώστε να αποφασίσει τι θα κάνει με τις εκλογές το Φθινόπωρο- εκλογές επιβεβλημένες με δεδομένο το μεγάλο οικονομικό κραχ που μοιάζει να έρχεται τον Χειμώνα.

Έτσι όλα δείχνουν ότι θα προηγηθούν οι διορθωτικές κινήσεις που θα πάρουν μπάλα και αρκετά στελέχη από την Κρήτη καθώς 3 στους 4 είναι έτοιμοι να αλλάξουν χαρτοφυλάκια, αλλά δύσκολο να μείνουν εκτός σχήματος.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης φαίνεται πως παραμένει ο σταθερός πυλώνας καθώς διαχειρίστηκε με επιτυχία ένα δύσκολο υπουργείο στην περίοδο της κρίσης, όχι όμως και ο κ.Χατζηδάκης από τον οποίο υπάρχουν παράπονα και φαίνεται πως και ο ίδιος δεν θα ήθελε να παραμείνει στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Αλλά τι μπορεί να γίνει με τον αντιπρόεδρο; Να πάει στη θέση του Κων. Καραμανλή στα δημόσια έργα καθώς ο Σερραίος πολιτικός μέχρι τώρα φαίνεται να έχει κάνει μια τρύπα στο νερό…

Αλλαγή σελίδας θέλουν και οι δύο υφυπουργοί από την Κρήτη ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γιαννης Κεφαλογιάννης (που μέχρι τώρα ζει στην σκιά ενός αντιπαραγωγικού Κ.Καραμανλή).

Ειδικά ο Λευτέρης Αυγενάκης που σήκωσε το κυβερνητικό βάρος σε ένα αντιδημοφιλές υπουργείο θέλει να αλλάξει τον αέρα του , να προσφέρει σε ένα πιο παραγωγικό υπουργείο- έτσι κι αλλιώς με το κλίμα που υπάρχει είναι δύσκολο να παραμείνει εκεί.

Αλλά σε αυτή την περίπτωση η έκπληξη είναι αλλού: στις προτάσεις που δέχεται ο κ.Μητσοτάκης να αντικαταστήσει τον Αυγενάκη με ένα…κρητικό που έχει μεν εμπειρία, αλλά είναι εκτός παράταξης και…εξωκοινοβουλευτικός!

«Και όμως λίγο η Ντόρα, λίγο οι αθλητικοί παράγοντες έχουν κάνει πρόταση έκπληξη προς τον κ.Μητσοτάκη που τη διανθίζουν και με ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για τις περιφερειακές εκλογές του 2023!» έλεγε πολιτικός παράγων στα LIVE TALKS που φωτογράφισε έμπειρο αυτοδιοικητικό που προφανώς δεν θα έλεγε όχι σε μια τέτοια πρόταση! Ο λόγος για τον πρόεδρο της ΠΕΔ Γιάννη Κουράκη, που έχει ήδη θητεύσει στο Υφυπουργείο Αθλητισμού

Αυτό σε αυτή τη φάση ακούγεται…σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά οι γαλάζιοι μόνο ως τέτοιο δεν το βλέπουν και…δεν αποκλείουν τίποτα! Λέτε;

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κολωνός: Συγκέντρωση νίκης μετά την ενοχή Μίχου και την αθώωση της μητέρας – «Τιμάμε το θάρρος της 12χρονης»

Σε συγκέντρωση «νίκης της αλληλεγγύης» έξω από τη στάση του μέτρο στα Σεπόλια καλεί το απόγευμα της...

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...