21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ο Γιωτόπουλος της 17Ν πήρε την πρώτη του άδεια από τη φυλακή

Ημερομηνία:

Η είδηση πέρασε στα «ψιλά» με τις σφοδρές αντιδράσεις που εξέφραζαν σε άλλες περιπτώσεις με αφορμή το αίτημα μεταγωγής του έτερου στελέχους της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, να αποτελούν ως φαίνεται παρελθόν, είτε γιατί κανείς δεν έμαθε για την άδεια είτε γιατί πλέον έχουν ξεπεραστεί τα πάθη του παρελθόντος.

Ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Θάνου Αξαρλιάν ο «Λάμπρος» της 17 Νοέμβρη, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, περνούσε τις πύλες των φυλακών για να επιστρέψει από την πρώτη του άδεια εδώ και 20 χρόνια που παραμένει κρατούμενος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Δημοκρατίας», ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, καταδικασμένος ως αρχηγός της 17Ν κατάφερε μετά από πολλές προσπάθειες να εξασφαλίσει τριήμερη άδεια, την οποία πέρασε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στο σπίτι του.

Η είδηση πέρασε στα «ψιλά» με τις σφοδρές αντιδράσεις που εξέφραζαν σε άλλες περιπτώσεις με αφορμή το αίτημα μεταγωγής του έτερου στελέχους της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, να αποτελούν ως φαίνεται παρελθόν, είτε γιατί κανείς δεν έμαθε για την άδεια είτε γιατί πλέον έχουν ξεπεραστεί τα πάθη του παρελθόντος.

«Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει καμία μεταμέλεια για αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών» έγραφε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο σημερινός Πρωθυπουργός.

«Περιμένω τους λαλίστατους της κυβέρνησης να πάρουν θέση για την άδεια στον Κουφοντίνα. Έχω μείνει άναυδη με την απόφαση αυτή, σε αυτή τη χρονική στιγμή» τόνιζε η Ντόρα Μπακογιάννη την ίδια περίοδο.

Όλα αυτά ωστόσο φαίνεται πως τώρα αποτελούν παρελθόν.

Είναι αξιοσημείωτο ωστόσο πως η άδεια στον καταδικασμένο από το 2002 Γιωτόπουλο δόθηκε τις ημέρες της επετείου της δολοφονίας Αξαρλιάν. Αποτέλεσμα ήταν την ώρα που ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης επέστρεφε στις φυλακές Κορυδαλλού, ο Πρωθυπουργός να γράφει σε μήνυμά του στο Facebook: «Η μνήμη του γίνεται και ευθύνη μας. Και το χαμόγελό του δύναμη απέναντι στους εχθρούς της ζωής, της ενότητας και της προόδου».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως χθες, την ώρα που επέστρεφε στον Κορυδαλλό από άδεια ο «Λάμπρος» της 17Ν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εξαπέλυε επίθεση εμμέσως πλην σαφώς στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ – χωρίς να τον κατονομάσει – ισχυριζόμενος πως «Στη χώρα όπου ο κατά συρροή δολοφόνος Κουφοντίνας έχει δημόσιο βήμα, αρθρογραφεί σε ημερήσιες εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας, προβάλλοντας απόψεις που παρεμπιπτόντως ταυτίζονται και με απόψεις πολιτικού κόμματος, κάθε συζήτηση περί ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον σουρεαλιστική», για να συμπληρώσει σε ερώτηση δημοσιογράφου: «Είπα ότι οι απόψεις που διαβάζαμε, ταυτίζονται με τις απόψεις που έχουν κατατεθεί για τα ίδια θέματα, μείζονα θέματα εξωτερικής πολιτικής με πολιτικά κόμματα. Δημοσιογράφοι είστε, αν τα διαβάσετε, νομίζω ότι δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε την απάντηση».

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...

Σύσκεψη στον Δήμο Αποκόρωνα για την ΜΠΕ Γραμμής Μεταφοράς 150kV Χανιά-Δαμάστα

Σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη τη...