Ο Δήμος Ενεργών Πολιτών του Τάσου Βαμβουκα για την ένταξη των Ταμπακαριών σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπλασης

Κανένα σχόλιο

Η υπογραφή της ένταξης σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα του έργουανάπλασης  για τις δύο γειτονιές των Ταμπακαριών,αποδεικνύει ότι ο οραματικός σχεδιασμός και η πρακτική υλοποίησή του,δίνουν αποτελέσματα και αλλάζουν την πόλη και τον δήμο μας.

Όταν από το 2015 ως δημοτική αρχή σχεδιάσαμε και εντάξαμε την πόλη των Χανίων στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, συμπεριλάβαμε και την περιοχή της Χαλέπας. Στην συνέχεια όπως έγινε και με άλλες περιοχές της πόλης και μετά από παρότρυνση των κατοίκων της περιοχής,ξεκινήσαμε την προετοιμασία και τον Φλεβάρη του 2019αναθέσαμε την μελέτη ανάπλασης του δημόσιου χώρου της περιοχής των Ταμπακαριών. Αυτήη μελέτη, πουορθώς αξιοποίησε η δημοτική αρχή,αποτέλεσε το εργαλείο που έκανε σήμερα δυνατήτην ένταξη της περιοχής σε πρόγραμμα ανάπλασης με 2,7 εκ. ευρώ.

Είναι σημαντικό μια ξεχασμένη γειτονιά, μνημείο του βιομηχανικού μας παρελθόντος, να διασωθεί και να ενταχθεί ξανά ως  σύνολο στον οικιστικό και οικονομικό ιστό της πόλης μας, με προσοχή και σεβασμό στον διατηρητέο χαρακτήρα της.

"Sponsored links"

Πολύ σημαντικό επίσης είναι ο δήμος εκτός την ανάπλαση, να στηρίξει την διατήρηση και ανάδειξη του βιομηχανικού εξοπλισμού των Ταμπάκικων, πριν χαθεί οριστικά αυτή η δυνατότητα.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live