10.4 C
Chania
Κυριακή, 15 Μαρτίου, 2026

Ο διευθυντής των FT απαντά στον Τουσκ: Οι Έλληνες δεν άξιζαν αυτήν την αντιμετώπιση

Ημερομηνία:

Με αιχμηρή διάθεση απάντησε ο διευθυντής των Financial Times, Λάιονελ Μπάρμπερ, στο χθεσινό πανηγυρικό tweet του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, με αφορμή τη λήξη του τρίτου ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

«Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το βουνό του χρέους της. Η έξοδος είναι απλά ακόμη ένα προσωρινό αντίδοτο για να καλυφθεί ο ανεύθυνος δανεισμός των ευρωπαϊκών τραπεζών. Η Ελλάδα μπορεί να υπήρξε διεφθαρμένη ως το κόκαλο (όπως είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός της, Ανδρέας Παπανδρέου), αλλά οι Ελληνες δεν άξιζαν αυτή την αντιμετώπιση. Ετσι εξηγείται, εν μέρει, γιατί η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι τόσο αντιδημοφιλής, σημείωσε ο Μπάρμπερ.

Λίγο νωρίτερα ο Ντόναλντ Τουσκ είχε συγχαρεί με στόμφο (και στα ελληνικά) την Ελλάδα για το τέλος του προγράμματος, τονίζοντας στο Twitter: «Τα καταφέρατε! Συγχαρητήρια στην Ελλάδα και τον λαό της για το τέλος του προγράμματος οικονομικής βοήθειας. Με τεράστιες προσπάθειες και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη κερδίσατε το αύριο»

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τραμπ: «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ»

Ο αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, προανήγγειλε ευρεία στρατιωτική κινητοποίηση στα Στενά...

CNN: «Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Ντ. Βανς κρατά αποστάσεις από τον πόλεμο στο Ιράν»

Τον περασμένο Ιούνιο, λίγες ώρες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ...