25.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Ο Δρ. Ευτύχης Πρωτοπαπαδάκης για το έργο του Θεόδωρου Στάθη ως Υπουργό Γεωργίας

Ημερομηνία:

Την έκπληξή του αλλά και ένα ευχαριστώ εκφράζει ο πρώην Υπουργός Γεωργίας της κυβέρνησης Παπανδρέου Θεόδωρος Στάθης προς τον ειδικό ερευνητή του ΜΑΙΧ Δρ. Ευτύχη Πρωτοπαπαδάκη για τα καλά του λόγια σε σχέση με τη θητεία του αλλά και την ρουσφετολογική πρακτική του πρώην Υπουργού Γεωργίας Σημίτη.

Γράφει σχετικά:

Προς μεγάλη μου έκπληξη αξιολογούμαι από έναν ειδικό του ερευνητού Δρ. Ευτύχιου Πρωτοπαπαδάκη, μετά από πολλα χρόνια. Κάλιο αργά παρά ποτέ.

Ο επίτροπος γεωργίας τότε κ. Φίσλερ, κατά τον Μήνα Σταυρακάκη, γενικός γραμματέας εθνικής οικονομίας, είχε εκφράσει στον Παπαντωνιου την απορία του για την αντικατασταση μου από τη θέση του υπουργού γεωργίας με την έλευση του Σημίτη στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ.

Τι λέει ο Δρ. Πρωτοπαπαδάκης τον οποίο και ευχαριστώ.

«Δυστυχώς ερευνώντας τα καμώματα των Υπουργών Γεωργίας ,που διοίκησαν το ταλαιπωρημένο αυτό Υπουργείο από την περίοδο της Αλλαγής το 1981 μέχρι σήμερα. Ξύπνησα την λύπη μου όταν θυμήθηκα ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε Υπουργό Γεωργίας τον Σημίτη που άλλη δουλειά δεν έκανε να μοιράζει αξιώματα στους φίλους του Γεωπόνους της Γερμανικής Σχολής. Ήρθε η ευλογημένη ώρα και ο Ανδρέας έκανε Υπουργό Γεωργίας μια σημαντική προσωπικότητα τον καθηγητή Θεόδωρο Στάθη.

Ο Θεόδωρος Στάθης σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Βιέννης. Μάστερ και διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Columbia στον τομέα της Βιοφυσικής. Δίδαξε στο κολέγιο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, στο New York University, στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Σε έξη μήνες ανέλαβε την πρωθυπουργία Ο Σημίτης και τον έβγαλε και στην θέση του έβαλε τον Τζουμάκα. Σε έξη μήνες ο Στάθης έκανε τόσο έργο που δεν έκαναν όλοι οι Υπουργοί από το1981 και εντεύθεν».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ