9.8 C
Chania
Sunday, January 18, 2026

Ο Ερντογάν ζήτησε στήριξη από το ΝΑΤΟ “άνευ όρων” – “Οι Σύμμαχοι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να στηρίζουν την Τουρκία”, διαβεβαίωσε το ΝΑΤΟ

Ημερομηνία:

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από το ΝΑΤΟ «απτή στήριξη» στον πόλεμο στη Συρία κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποιεί σήμερα στις Βρυξέλλες.

«Αναμένουμε απτή υποστήριξη από όλους τους συμμάχους μας», δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε μια κρίσιμη περίοδο στην οποία πρέπει να δείξει σαφώς την αλληλεγγύη του στην συμμαχία» με την Τουρκία, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Η Άγκυρα θέλει το ΝΑΤΟ να εφαρμόσει πλήρως τις αποφάσεις που έλαβε μεταξύ του 2012 και του 2015 για να υποστηρίξει την τουρκική αεράμυνα, πρόσθεσε.

«Η κατάσταση στη Συρία απειλεί την Ευρώπη. Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να παραμείνει αδιάφορη για τους πολέμους και το ανθρωπιστικό δράμα στη Συρία», συμπλήρωσε.

«Οι σύμμαχοί μας πρέπει να επιδείξουν αλληλεγγύη προς τη χώρα μας χωρίς διακρίσεις και χωρίς να θέτουν πολιτικούς όρους», δήλωσε ο Ερντογάν. «Είναι πολύ σημαντικό η υποστήριξη που ζητάμε να χορηγηθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση», ανέφερε.

Επέκρινε επίσης την Ελλάδα που κατέστησε την Τουρκία υπεύθυνη για την πρόσφατη μεταναστευτική κρίση. «Είναι παράλογο και απερίσκεπτο για έναν σύμμαχο και μια γειτονική χώρα να κατηγορεί την Τουρκία», δήλωσε.

Από την πλευρά του ο Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε την Τουρκία έναν «σημαντικό» σύμμαχο που έχει «συμβάλει στην κοινή μας ασφάλεια με πολλούς τρόπους».

«Οι Σύμμαχοι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να στηρίζουν την Τουρκία και να διερευνήσουν τι μπορούν να κάνουν περισσότερο», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Συμμαχίας στην συνεργασία.

Παράλληλα χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ζήτημα «μια κοινή πρόκληση» και χαιρέτισε το διάλογο μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ για την εξεύρεση μιας μακροπρόθεσμης λύσης στην κρίση.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι θα γίνει αν ο Τραμπ αρπάξει τη Γροιλανδία – Όλα τα πιθανά σενάρια

Τις πολλές τελευταίες ημέρες που ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βαλθεί...

Αγωνία για 8 ορειβάτες που αγνοούνται στον Ταΰγετο – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης στον Ταΰγετο για τον εντοπισμό...

Κοινή «απάντηση» των 8 ευρωπαϊκών κρατών που απειλεί με δασμούς ο Τραμπ: «Θα συνεχίσουμε ενωμένοι»

Κοινή δήλωση στην οποία σημειώνουν ότι οι απειλές για δασμούς υπονομεύουν...