25.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Ο… εχθρός λαός

Ημερομηνία:

Τη στιγμή κατά την οποία 3 στους 4 Έλληνες σύμφωνα με την ALCO, επιθυμούν να πάει φυλακή ο Παπανδρέου για την κατάντια της χώρας, το κυβερνητικό… μπουμπούκι ο υπουργεύων Κουτρουμάνης, γεμάτος αισιοδοξία δήλωσε ότι το 2013, θα έχομε πρωτογενές πλεόνασμα!

Πρόκειται για τον ίδιο απίστευτο τύπο που είχε την φαεινή ιδέα να μειώνεται ακόμα περισσότερο η σύνταξη όσων δηλώνουν πως επιθυμούν μετά τον θάνατό τους η σύνταξή τους να περάσει σε συγγενικό τους πρόσωπο, με στόχο βέβαια να καταργηθούν κάποια στιγμή οι συντάξεις λόγω θανάτου.

Και μιας και ο λόγος στον τομέα της εργασίας, πρέπει να πούμε ότι για το εφάπαξ προβλέπεται μείωση κατά 30%, με στόχο την πλήρη κατάργηση.

Από δε το έτος 2013, η σύνταξη θα δίδεται από το 65ο έτος, ενώ μερικά χρόνια αργότερα, αυτό θα συμβαίνει από το 67ο και πάει λέγοντας!

Ενδεικτικό του πως αντιλαμβάνονται την ανταγωνιστικότητα οι μαθητευόμενοι μάγοι του Υπουργείο Εργασίας, είναι ότι στα πλαίσια διασυνοριακής συνεργασίας, βουλγαρικό ιδιωτικό γραφείο ευρέσεως εργασίας, θα φέρει στη χώρα μας προσωπικό μη μηνιαίο μισθό 145 ευρώ! Καταλαβαίνουμε όλοι τι πρόκειται ν’ ακολουθήσει!

Παρ’ όλα αυτά, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Θεόδωρος Πάγκαλος, δήλωσε ότι πραγματική Αριστερά στην Ελλάδα είναι το ΠΑΣΟΚ!

Η κατάσταση όμως και στον τομέα της Υγείας είναι εξ’ ίσου… ειδυλλιακή στους μνημονιακούς καιρούς του αριστερού, όπως πληροφορούμαστε, ΠΑΣΟΚ.

Πάρα πολλά φάρμακα δεν συνταγογραφούνται πλέον με αποτέλεσμα χιλιάδες ασφαλισμένοι να στερούνται συγκεκριμένα φάρμακα γιατί αδυνατούν να τα πληρώσουν εξ’ ολοκλήρου, ή δεν επισκέπτονται τον γιατρό τους γιατί γνωρίζουν πως θα πληρώσουν την επίσκεψη (λόγω πλαφόν), με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους.

Κι’ ας δούλευαν οι άνθρωποι μια ζωή για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!

Πλέον θα υπάρχει πλαφόν και στις επεμβάσεις, και δεν θα είναι λίγοι οι ασθενείς που δεν θα μπορούν ν’ ανταποκριθούν οικονομικά, με αποτέλεσμα να θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Δεν είναι μόνο ανόητοι – παράλογοι κι’ επικίνδυνοι οι υποκρινόμενοι τους κυβερνήτες. Είναι κι’ εγκληματίες, στυγνοί κι’ αδίστακτοι.

Κι’ αφού οι πολίτες ισοπεδώθηκαν με το εργασιακό και το συνταξιοδοτικό, όσοι τυχεροί καταφέρουν να επιβιώσουν από τα νύχια του χάροντα Λοβέρδου, θα γονατίσουν σίγουρα μπροστά στον μαθητευόμενο μάγο των Οικονομικών, τον πολιτικό ογκόλιθο που με αυταπάρνηση υποδειγματική μάχεται υπέρ της τήρησης του Συντάγματος, ο οποίος θέλει – τρομάρα του – να γίνει πρόεδρος στο νεοΠΑΣΟΚ.

Εκεί λοιπόν, θα κληθούν να πληρώσουν χωρίς υπερβολή υπερτριπλάσιους φόρους για το ετήσιο εισόδημά τους, πληθώρα νέων χαρατσιών, καθώς επίσης και φόρους για τ’ αγροτεμάχια, που είχαν την ατυχία να κληρονομήσουν.

Η συντριπτική πλειοψηφία δεν θα καταφέρει ν’ ανταποκριθεί, με αποτέλεσμα όλα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, να περάσουν στη διεθνή τοκογλυφία που λυμαίνεται τον τόπο μέσω του ειδικού λογαριασμού, και από το Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών των απριλιανών, να περάσουμε στο Ελλάς Ελλήνων εξαθλιωμένων αστέγων.

Στα πολιτικά απόβλητα και τα μίσθαρνα όργανά τους, αφιερώνουμε χωρίς φόβο αλλά με ασίγαστο πάθος και αγωνιστική διάθεση, λίγους στίχους από το παρελθόν με τεράστια διαχρονική αξία και ισχύ, και τους υπενθυμίζουμε πως ποτέ κανένας τύραννος, δεν υπήρξε αήττητος.

Ήταν πατριώτη ένας λαός, ένας μεγάλος τοπικός εχθρός.

Θέλανε νάχουν όλοι το σπιτάκι τους,

καθημερινά το μεροκαματάκι τους

να ‘χουν ακόμα κι’ άμα θα κακογεράσουν,

μια συνταξούλα για να μην πεινάσουν.

Νοιώθες πατριώτη τι εχθρός, ήτανε τούτος ο παλιολαός…

Θέλανε να μην περπατούν στα τέσσερα

να σκέφτονται και να μιλούν ελεύθερα

να κυβερνάει αυτός που θα έχουνε διαλέξει,

κανένας πια να μην τους κοροϊδέψει.

Νοιώθεις πατριώτη τι εχθρός, ήτανε τούτος ο παλιολαός…

Θέλαν το νόμο φίλο κι’ όχι φύλακα,

να μη φοβούναι πια το χωροφύλακα,

την περηφάνια τους κανείς να μην πληρώνει,

ούτε την πόρτα τους να ξεκλειδώνει.

Νιώθεις πατριώτη τι εχθρός, ήτανε τούτος ο παλιολαός…

Όνειρα χίλια μέσα στο κεφάλι τους,

τ’ αποθηκεύανε στο προσκεφάλι τους.

Χρόνια καλύτερα ελπίζανε να ‘ρθουνε,

το σήμερα οι ληστές δεν εχτιμούνε.

Νιώθεις πατριώτη τι εχθρός, ήτανε τούτος ο παλιολαός…

Αλ.Σ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσωρινή φιλοξενία στην Αγυιά για τους μετανάστες που βρέθηκαν στη Γαύδο

Σε χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται...

Από το Σπολέτο της Ιταλίας στα Χανιά για… εκπαίδευση!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα ευρωπαϊκό έργο “PON...

Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Γ. Παπαντωνίου

Aθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου για ξέπλυμα...