12.1 C
Chania
Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου, 2026

Ο Ζελένσκι απομάκρυνε δύο κορυφαίους στρατηγούς – «Είναι αντιήρωες και προδότες»

Ημερομηνία:

Δύο κορυφαίους στρατηγούς απομάκρυνε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτηρίζοντάς τους «προδότες».

«Σήμερα ελήφθη μια ακόμη απόφαση που αφορά αντιήρωες. Τώρα δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με όλους τους προδότες. Αλλά τελικά όλοι θα τιμωρηθούν», ανέφερε ο Ζελένσκι κατά το χθεσινοβραδινό του διάγγελμα.

Σύμφωνα με το CNN απομακρύνθηκαν ο Naumov Andriy Olehovych, πρώην επικεφαλής του Κεντρικού Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας και ο Kryvoruchko Serhiy Oleksandrovych, πρώην επικεφαλής του τμήματος των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ουκρανίας στην περιοχή της Χερσώνας.

«Αυτοί οι στρατιωτικοί μεταξύ ανώτερων αξιωματικών που δεν έχουν αποφασίσει ποια είναι η πατρίδα τους, που παραβιάζουν τον στρατιωτικό όρκο πίστης στον Ουκρανικό λαό για την προστασία του κράτους μας, την ελευθερία και την ανεξαρτησία αναπόφευκτα θα στερηθούν τους ανώτερους στρατιωτικούς τους βαθμούς. Οι τυχαίοι στρατηγοί δεν έχουν καμία θέση εδώ», διεμήνυσε ο Ζελένσκι.

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολύνεκρο ναυάγιο στην Κρήτη: Φόβοι ότι τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Σοβαρές ανησυχίες, ότι τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή...

ΕΛΜΕ Χανίων: Συγκέντρωση στις 28/2 για τα Τέμπη και το δημόσιο σχολείο

Η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί σε συγκέντρωση στις 28/2 για τα Τέμπη και το δημόσιο σχολείο. Διαμαρτυρία για ιδιωτικοποιήσεις, αυταρχισμό και πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών.

ΕΛΜΕ Χανίων: Ψήφισμα για το αρχειακό υλικό των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών και τον βανδαλισμό του Μνημείου στην Καισαριανή

Η ΕΛΜΕ Χανίων εξέδωσε ψήφισμα για το αρχειακό υλικό των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών στην Καισαριανή και τον βανδαλισμό του Μνημείου τους, απαιτώντας την προστασία της ιστορικής μνήμης.