15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο Ζελένσκι ελπίζει ότι ο Μπόρις Τζόνσον δεν θα «εξαφανιστεί» από τη δημόσια ζωή

Ημερομηνία:

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την ελπίδα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που παραιτήθηκε στις 7 Ιουλίου έπειτα από σειρά σκανδάλων και ψευδών, ένας «σπουδαίος φίλος της Ουκρανίας» δεν θα εξαφανιστεί από τη δημόσια ζωή όταν φύγει από τη Ντάουνινγκ Στριτ.

Σε μια συνέντευξη που θα μεταδοθεί ολόκληρη το βράδυ της Τετάρτης στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο TalkTV, ο Ουκρανός πρόεδρος εξήρε τη δράση του Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή στην υποστήριξη των Δυτικών στο Κίεβο απέναντι στη ρωσική εισβολή και θεωρείται ήρωας από ορισμένους στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιστροφής του Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία της κυβέρνησης, απέφυγε κάθε παρέμβαση στη βρετανική εσωτερική πολιτική. «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είναι ένας μεγάλος φίλος της Ουκρανίας», είπε ο Ζελένσκι, «τον θέλω κάπου στην πολιτική σκηνή να έχει κάποιο πόστο».

«Δεν θέλω να εξαφανιστεί, αλλά η απόφαση είναι στα χέρια του βρετανικού λαού», συνέχισε ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος τόνισε ότι είναι «σίγουρος ότι όποια θέση κι αν αναλάβει, θα είναι πάντα στο πλευρό της Ουκρανίας».

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, ορισμένοι βουλευτές στο στρατόπεδό του βλέπουν τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έπρεπε να παραιτηθεί από το αξίωμα του έπειτα από μια σειρά σκανδάλων, να γίνεται ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Με όποιον και αν εκλεγεί πρωθυπουργός της Βρετανίας από τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος – το αποτέλεσμα αναμένεται στις 5 Σεπτεμβρίου – «θα χαρούμε να συνεργαστούμε», είπε ο Ζελένσκι, τονίζοντας ότι έχει ήδη έρθει σε επαφή με την υπουργό Εξωτερικών Λιζ Τρας, που προβάλλει ως φαβορί απέναντι στον πρώην υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

Αλλά «όποιος ηγέτης» επιλεγεί, θα επωφεληθεί από το «υψηλότερο» επίπεδο υποστήριξης από την Ουκρανία, είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ