23.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Ο Ηγέτης Λαός

Ημερομηνία:

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι με τις πράξεις και παραλείψεις πολιτικών παραγόντων-παραγοντίσκων, παρατρεχάμενων κλπ., πλήττονται οι θεσμοί και ευτελίζετε η Δημοκρατία στη χώρα που τη γέννησε. Είναι αδιανόητο να εξακολουθεί να κατέχει το αξίωμα του προέδρου της βουλής άτομο, το όνομα του οποίου δικαίως ή αδίκως συμπεριλαμβάνεται στις γνωστές λίστες , ο οποίος επίσης έχει αναγάγει τη χυδαιότητα, τα τσαμπουκαλίκι, το θράσος, την ύβρη και την αθυροστομία σ’ επιστήμη, εκθέτοντας εαυτόν και αλλήλους.

Μ’ όλο το σεβασμό στον θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ο Κάρολος Παπούλιας έχει και κείνος τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τα χάλια της χώρας μας. Κι αν ακόμα δεν ήθελε να χειριστεί την ελληνική κρίση όπως ο Ισλανδός πρόεδρος κ. Γκρίμσον την κρίση της δικής του χώρας, όφειλε τουλάχιστον να παραιτηθεί.

Δύο φορές ο Ισλανδός πρόεδρος αρνήθηκε να υπογράψει νόμους παρόμοιους με τα δικά μας μνημόνια που του έστειλε το Ισλανδικό Κοινοβούλιο, και τις δύο ζήτησε και έγιναν δημοψηφίσματα, λέγοντας εκείνο το ανεπανάληπτο: « Στα μεγάλα θέματα δεν αποφασίζουν προσωρινοί ηγέτες. Ηγέτης είναι ο λαός και αυτός θα αποφασίσει».  Ο ίδιος ο κ. Γκρίμσον ζήτησε αναθεώρηση του Συντάγματος από τον ίδιο τον λαό, για να καταλήξει η λαϊκή επιτροπή σε μια μορφή  του Συντάγματος  χωρίς παραγραφές – ασυλίες – φοροαπαλλαγές για τους πολιτικούς.

Όταν κάποτε κλήθηκε το ΔΝΤ για βοήθεια, αυτό έγινε μ’ ένα όρο από την Ισλανδία. Ότι δεν θα πειραχτούν οι μισθοί – συντάξεις – κοινωνικές παροχές κλπ. Και το ΔΝΤ δέχτηκε! Ο πρόεδρος όμως της Ισλανδικής δημοκρατίας προχώρησε ακόμα παραπέρα. Ζήτησε έλεγχο στα οικονομικά όλων των πολιτικών με αποτέλεσμα ακόμα κι ο πρωθυπουργός να έρθει τετ α τετ με τη Δικαιοσύνη.

Αυτά όλα είχαν σαν αποτέλεσμα, μετά από 3 χρόνια η Ισλανδία να αρχίσει να βγαίνει από την κρίση, όταν εδώ οι ίδιοι οι θύτες βλέπουν το μέλλον μας αβέβαιο.

Κύριε Παπούλια! Ο Ισλανδός ομόλογός σας δείχνει το δρόμο. Ποτέ δεν είναι αργά. Και μην ξεχνάτε: «Στα μεγάλα θέματα δεν αποφασίζουν προσωρινοί ηγέτες! Ηγέτης είναι ο λαός, κι αυτός θα αποφασίσει!»

Αλ.Σ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά,...

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου,...