Ο ιδιαίτερος τρόπου που θα γιορτάσει την 28η Οκτωβρίου το ΕΠΑ.Λ. Ακρωτηρίου και το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Ακρωτηρίου

Κανένα σχόλιο

Σας κάνουμε γνωστό ότι φέτος θα πραγματοποιήσουμε τη σχολική εορτή της 28ης Οκτωβρίου του σχολείου μας στις Στέρνες Ακρωτηρίου. Η απόφασή μας αυτή υπαγορεύτηκε από τρεις λόγους:

α)  Να συμβάλλουμε στη διατήρηση  της ιστορικής μνήμης, αναδεικνύοντας μια θυσία που δεν είναι ευρύτερα γνωστή.

β)  Να αποδώσουμε την πρέπουσα τιμή στα θύματα της εκτέλεσης κατοίκων των Στερνών από τους ναζί  στις 5  Ιουνίου του 1941.

"Sponsored links"

γ)   Να έρθουν οι μαθητές μας σε επαφή με τη «ζώσα ιστορία», το χώρο και τους οικείους αυτών που βίωσαν τη ναζιστική θηριωδία.

Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο και τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού, την 27η Οκτωβρίου, 9.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πολιτιστικού συλλόγου στις Στέρνες. Θα παρευρεθούν εκπρόσωπος του Δήμου, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Χανίων, οι μαθητές και κάτοικοι του χωριού.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live