18.8 C
Chania
Wednesday, December 11, 2024

“Ο ιππότης και το τριαντάφυλλο” – Ένα παραμύθι που εμπνεύστηκαν παιδιά

Ημερομηνία:

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη Σούδας πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 η δράση με τίτλο: “Ένα κομμάτι από ένα παιχνίδι” στα πλαίσια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 για παιδιά, που είναι μια συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Επρόκειτο για εργαστήρι δημιουργικής γραφής με εμψυχώτρια την χανιώτισα συγγραφέα και εκπαιδευτικό Αργυρώ Μουντάκη

Αποστολή ήταν με αφορμή ένα παιχνίδι να εμπνευστούν τα παιδιά ένα παραμύθι. Η συγγραφέας Αργυρώ Μουντάκη, αφού γνωρίστηκε με όλα τα παιδιά, εξήγησε πως εμπνεύστηκε το βιβλίο της «Το κορίτσι του Πέτρου» από ένα παιχνίδι, συγκεκριμένα από ένα λούτρινο σκυλάκι. Διάβασε σχετικά αποσπάσματα από το βιβλίο και εξήγησε πως ένταξε την αληθινή ιστορία του παιχνιδιού στην μυθοπλασία του βιβλίου της. Έπειτα πρότεινε στα παιδιά να τη βοηθήσουν και όλοι μαζί να φτιάξουν μια ιστορία, ένα παραμύθι. Κάποια παιδιά είχαν μάλιστα φέρει ένα παιχνίδι τους: Η Έλλη είχε φέρει ένα χάρτινο τριαντάφυλλο, ο Αντρέας έναν ιππότη playmobil πάνω στο άλογο του, ο Στράτος και ο Μανούσος είχαν φέρει ένα ελικόπτερο, κι ο Δημήτρης τα τουβλάκια του, με τα οποία έφτιαξε ένα φανταστικό κάστρο όσο τα παιδιά γνωρίζονταν μεταξύ τους. Η Ροδούλα δάνεισε για τις ανάγκες του παραμυθιού μας το μενταγιόν φράουλα που φορούσε. Ξεκινώντας από τον ιππότη έφτιαξαν όλοι μαζί μια υπέροχη ιστορία ενώ κατόπιν την εικονογράφησαν! Κι έτσι μαθαίνοντας τις χαρές της συνεργασίας και της ομαδικότητας δημιούργησαν το δικό τους μοναδικό και υπέροχο παραμύθι !!! Το παραμύθι:

 

O IΠΠΟΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ιππότης, που τον έλεγαν Βασίλειο. Ο Βασίλειος αγαπούσε πολύ μια χωριατοπούλα, την Ελένη. Η Ελένη φορούσε μακριά κόκκινη φούστα και λευκό πουκάμισο. Φορούσε όμως κι ένα μενταγιόν φράουλα, δώρο της γιαγιάς της της Ελένης, η οποία ήταν άρρωστη βαριά. Για να γιατρευτεί η γιαγιά έπρεπε να μυρίσει ένα σπάνιο μαγικό τριαντάφυλλο, που υπήρχε μόνο στην Κίνα.

Μια μέρα ο Βασίλειος δεν άντεξε άλλο να κρατάει κρυφό μέσα του τον έρωτά του και έτσι εξομολογήθηκε την αγάπη του στην Ελένη ζητώντας της να τον παντρευτεί. Η Ελένη του είπε ότι θα δεχτεί να γίνει γυναίκα του μόνο αν της αποδείξει ότι είναι θαρραλέος φέρνοντας σε πέρας μία δύσκολη δοκιμασία. Αυτή η δοκιμασία ήταν να πάει στην Κίνα και να φέρει το μαγικό τριαντάφυλλο στη γιαγιά της. Ο Βασίλειος σκέφτηκε ότι με το άλογό του θα χρειαζόταν χρόνια πολλά για να φτάσει στην Κίνα άσε που δεν θα τα κατάφερνε κιόλας το άλογο σε τόσο μακρύ δρόμο. Γι’ αυτό αποφάσισε να ταξιδέψει με το ελικόπτερό του. Όμως το ελικόπτερο ήταν χαλασμένο. Γι’ αυτό ζήτησε τη βοήθεια του καλού του φίλου του Ιωάννη, που ήταν μηχανικός. Ο Ιωάννης κάλεσε την ομάδα του και επισκεύασαν το ελικόπτερο. Ο Βασίλειος τότε πήρε το ελικόπτερο και πέταξε ως την Κίνα, όπου βρήκε το μαγικό τριαντάφυλλο να το φυλάει ένας άγριος κινέζος δράκος. Αφού σκότωσε τον δράκο, πήρε το μαγικό τριαντάφυλλο και επέστρεψε.

Ο Βασίλειος επιστρέφοντας έδωσε το μαγικό τριαντάφυλλο στην Ελένη και η Ελένη με τη σειρά της το έδωσε στη γιαγιά της για να το μυρίσει και να γίνει καλά. Η γιαγιά έγινε καλά και έριξε κάτι χορούς στο γάμο του Βασίλειου και της Ελένης που δεν φαντάζεστε! Το ζευγάρι έζησε ευτυχισμένο στο κάστρο, το οποίο έχτισε ο αρχιτέκτονας-πολιτικός μηχανικός Δημήτριος! Και έτσι ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ