Ο καθηγητής Μιχάλης Ζερβάκης νέος Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης – Εκλέχθηκε ομόφωνα

Κανένα σχόλιο

Νέος Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης εξελέγη ομόφωνα ο Καθηγητής Μιχάλης Ζερβάκης της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ). Στη χθεσινή (01.12.2022) εκλογική συνεδρίαση του νεοσύστατου Συμβουλίου Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, μετά από μυστική, ηλεκτρονική ψηφοφορία, ο Καθ. Μιχάλης Ζερβάκης έλαβε 11 ψήφους στους 11 παρόντες και εξελέγη ομόφωνα. Στη συνέχεια, με απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης, ορίστηκαν οι προτεινόμενοι από τον εκλεγμένο Πρύτανη τέσσερις Αντιπρυτάνεις.

Βάσει των παραπάνω, ησύνθεση της νέας Πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτηςέχει ως εξής (αναγράφονται και οι προτεινόμενοι τομείς ευθύνης των Αντιπρυτάνεων):

 • Καθ. Μιχάλης Ζερβάκης
  Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ)
  Πρύτανης
 • Καθ. Κωνσταντίνος-ΑλκέταςΟυγγρίνης
  Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (ΑΡΜΗΧ)
  Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας
 • Αναπλ. Καθ. Δανάη Βενιέρη
  Σχολή Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΧΗΜΗΠΕΡ)
  Αντιπρύτανης Οικονομικών και Ανάπτυξης
 • Καθ. Αριστομένης Αντωνιάδης
  Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (ΜΠΔ)
  Αντιπρύτανης Τεχνικών, Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής μέριμνας
 • Αναπλ. Καθ. ΦώτιοςΚανέλλος
  Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ)
  Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών υποθέσεων, Διά Βίου Μάθησης και Εξωστρέφειας

Τα αναλυτικά βιογραφικά όλων των μελών της νέας Πρυτανείας είναι διαθέσιμα στην δημόσια ανάρτηση της υποψηφιότητας του Καθ. Μιχάλη Ζερβάκη.

"Sponsored links"

Η νέα Πρυτανεία θα αναλάβει καθήκοντα μετά τη δημοσίευση της σχετικής διαπιστωτικής πράξης σε φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

Ποιος είναι ο καθηγητής Μιχάλης Ζερβάκης

Ο Μιχάλης Ζερβάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πήρε το Μάστερ και το Διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο.

Διετέλεσε επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μιννεσότα. Εκλέχθηκε αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης το 1994 και προήχθη στη βαθμίδα του καθηγητή το 1999. Ασχολείται με θέματα επεξεργασίας και ανάλυσης σήματος και εικόνας, αναγνώρισης προτύπων και νευρωνικά δίκτυα, με εφαρμογές σε μοντέρνους τομείς της βιομηχανίας και ιατρικής. Από το 1990 έχει διατελέσει διευθυντής εργαστηρίων στo Πανεπιστήμιο της Μιννεσότα και στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Είναι συγγραφέας σε πάνω από 90 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά προγράμματα στον Ελληνικό, Ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο. Έχει λάβει μέρος στη διοργάνωση πολλών επιστημονικών συνεδρίων και συμποσίων. Διετέλεσε υπεύθυνος δημοσίευσης άρθρων (associate editor) σε ένα από τα καλύτερα περιοδικά του χώρου του (IEEE Transactions on Signal Processing).

Είναι κριτής άρθρων σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Εκπαίδευση: 

 • Ph.D. University of Toronto, Καναδάς, 1990
 • M.Sc. University of Toronto, Καναδάς, 1985
 • B.Sc. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 1983

Ερευνητικά Πεδία: Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας και Σηµάτων, Βιοϊατρικές Εφαρµογές

Τομέας: Τομέας Τηλεπικοινωνιών

"Sponsored links"

Εργαστήριο: Εργαστήριο Ψηφιακής Επεξεργασίας Σηµάτων και Εικόνας

Μαθήματα: Ψηφιακή Επεξεργασία Σήματος, Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live