24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Ο Κασσελάκης θα αγοράσει και air condition για τα σχολεία των τριτοκοσμικών…

Ημερομηνία:

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς θέλουν να κάνουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τα πρώτα δείγματα από την προεδρία Κασσελάκη παραπέμπουν όχι σε κάτι καινούργιο αλλά σε κάτι πολύ παλιό. Τόσο παλιό όσο ο Μαυρογυαλούρος.

Η εικόνα του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο σχολείο ΑμΕΑ που επισκέφθηκε ήταν αποκρουστική. Προσπερνώντας το κόψιμο στο βίντεο της παρουσίας της Υφυπουργού Παιδείας Δόμνας Μιχαηλίδου, η εικόνα του κ. Κασσελάκη να μιλά σε εκπαιδευτικούς υψηλής εξειδίκευσης σα να είναι τίποτα άσχετοι και η υπόσχεση ότι αυτός προσωπικά θα λύσει το πρόβλημα με την έλλειψη air condition θύμησε άλλες εποχές, τότε που οι πολιτικοί έκαναν επισκέψεις και υπόσχονταν ότι αυτοί μόνοι τους – λόγω της καλοσύνης τους – θα λύσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Όταν ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου είδε τα προβλήματα που υπάρχουν σχολιάζοντας:

«Είστε πάνω από 40 εκπαιδευτικοί και πρέπει να χωράτε εδώ μέσα.

Που να χωρέσετε εδώ μέσα;

Αυτό είναι για δέκα άτομα.

Για να είχατε την πλήρη υποδομή που χρειάζεστε εδώ, θα θέλατε δύο φορές την κτιριακή υποδομή;

Δεν μπορούμε να βρούμε ένα χώρο. Θα τρελαθούμε τελείως; Θα το βρω εγώ την επόμενη εβδομάδα αν θέλετε».

Στη συνέχεια ρώτησε τι χρειάζεται ο χώρος για θέρμανση και κλιματισμό και πόσα χρήματα χρειάζονται.

Προφανώς μία τέτοια εικόνα δεν έχει καμία σχέση όχι μόνο με Αριστερά αλλά ούτε με Κέντρο. Πέραν της απουσίας συγκροτημένης πρότασης για τη λύση των ζητημάτων που αντιμετωπίζει όχι μόνο το συγκεκριμένο σχολείο αλλά εκατοντάδες σχολεία στην επικράτεια, ο τρόπος προσέγγισης φανερώνει και κάτι για τον κ. Κασσελάκη: Ότι βλέπει την Ελλάδα περίπου σα μια τριτοκοσμική χώρα και τους Έλληνες σα υποανάπτυκτους ιθαγενείς. Έμοιαζε σα το θείο από την Αμερική που ήρθε να επισκεφθεί τα ανήψια στην ψωροκώσταινα… Μετά την πρώτη φορά Αριστερά, πίσω ολοταχώς στη δεκαετία του ’50.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η παρουσία ήταν απλώς ένα ατόπημα και ότι με την “ολιγόμηνη εκπαίδευση” όπως έχει πει ο ίδιος αλλά και στελέχη που τον υποστήριξαν, θα στρώσει.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ