Ο Κρητικός που μιλά 32 γλώσσες έγινε λήμμα στη Wikipedia

Κανένα σχόλιο

Η περίπτωση του Γιάννη Οικονόμου είναι ιδιαίτερη. Το ενδιαφέρον του για τις ξένες γλώσσες ξεκίνησε από πολύ νωρίς, από την παιδική του κιόλας ηλικία. Η εκμάθηση των αγγλικών στα πέντε του ήταν μόνο αρχή, καθώς σήμερα μιλά τουλάχιστον 32 ξένες γλώσσες, γεγονός που τον καθιστά τον πιο πολύγλωσσο άνθρωπο στην Ευρώπη.

Ο Γιάννης Οικονόμου που έχει γεννηθεί στο Ηράκλειο και έχει μεγαλώσει στην Αθήνα, έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις και έχει θεωρηθεί – όχι άδικα – φαινόμενο, λόγω της ικανότητας του να χειρίζεται με δεξιοτεχνία ένα πλήθος ξένων γλωσσών μεταξύ των οποίων κάποιες σπάνιες ή και δύσκολες.

Πιο συγκεκριμένα, μιλά άπταιστα 16 γλώσσες και μπορεί να διαβάσει και να επικοινωνήσει πολύ καλά σε άλλες τόσες. Ο πιο πολύγλωσσος άνθρωπος στην Ευρώπη, που έχει σπουδάσει γλωσσολογία στο ΑΠΘ και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Columbia στις ΗΠΑ δραστηριοποιείται στη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το ενδιαφέρον για το γλωσσικό όργανο επικοινωνίας των λαών δεν έχει ατονήσει ποτέ.

"Sponsored links"

Η περίπτωση του Κρητικού γλωσσολόγου είναι τόσο ξεχωριστή που έγινε και λήμμα στην αγγλόφωνη wikipedia.

Ο ίδιος, όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν, στις διάφορες συνεντεύξεις του, δεν περιορίζεται στην εκμάθηση της ξένης γλώσσας, διαβάζοντας από το βιβλίο και λύνοντας ασκήσεις γραμματικής. Φροντίζει να συγκεντρώνει πληροφορίες για τον πολιτισμό και την ιστορία του κάθε λαού, παρακολουθεί τηλεοπτικά προγράμματα, ακούει τραγούδια στη γλώσσα που μαθαίνει και επισκέπτεται τη χώρα προκειμένου να έρχεται σε δια ζώσης επαφή με τη γλώσσα. Η μέθοδός του αυτή όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.

Ενδεικτικά, ανάμεσα στις γλώσσες που μιλά είναι και τα: Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Σουηδικά, Ιταλικά, Πολωνικά, Ρωσικά, Βουλγάρικα, Τούρκικα, Αραβικά, Εβραϊκά, Πορτογαλικά, Κινέζικα, Κουρδικά, Αρμενικά, Περσικά, Σερβοκροατικά, Δανέζικα, Χίντι (Ινδία), Ουρντού (Πακιστάν), Ρουμάνικα, Τσέχικα, Φιλανδικά. Επίσης γνωρίζει αρχαίες γλώσσες όπως Σανσκριτικά, Αρχαία Ελληνικά, Λατινικά, Αβεστικά (αρχαία Ιρανικά), αρχαία Περσικά, κλασικά Αρμένικα, Γοτθικά, αρχαία Βουλγάρικα, Πάλι (γλώσσα βουδισμού), Χετιτικά, και Λουβικά (αρχαίες γλώσσες της Μικράς Ασίας).

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live