16.8 C
Chania
Wednesday, November 29, 2023

Ο κ. Κασσελάκης είναι προϊόν της βαθιάς υπαρξιακής κρίσης του ΣΥΡΙΖΑ – Kόμμα μιας χρήσεως στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Νέες αιχμές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη διατύπωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο κ. Κούλογλου είπε πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς δεν γνωρίζει στοιχειώδη πράγματα.

«Ο κ. Κασσελάκης δεν γνωρίζει πολύ σημαντικά πράγματα, τα μαθαίνει τώρα για παράδειγμα το ναυάγιο της Πύλου έδειξε να μην το γνωρίζει. Μαθαίνει τώρα στοιχειώδη πράγματα ο κ. Κασσελάκης, αυτή είναι η γενική εικόνα που έβγαλα από όλες τις συζητήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα ευρωπαϊκά θέματα στα οποία ενημερώθηκε. Θέλει να μάθει αλλά δεν μπορεί ένας αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ξεκινάει από το Α-Β», είπε.

Αναφερόμενος στις διαδικασίες εκλογής αρχηγού του κόμματος, είπε: «Πέρασε αυτός ο τελείως απαράδεκτος κανονισμός ο οποίος επιτρέπει στον καθένα περαστικό άμα δει φως να ανέβει και να γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια κανείς δεν περίμενε ότι η κρίση του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν τόσο μεγάλη ώστε ένας άνθρωπος τέτοιος να μπορεί να εκλεγεί και πρόεδρος. Ο κ. Κασσελάκης είναι προϊόν της βαθιάς υπαρξιακής κρίσης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ξεκινάει το 2015, δεν λύθηκε ποτέ και υπήρχε μια πλήρης ιδεολογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Η μόνη συγκολλητική ουσία που είχε μείνει ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, όταν έφυγε ο Τσίπρας κατέρρευσε όλο σύστημα, εκεί βρέθηκε κάποιος ο οποίος είπε ότι εγώ μπορώ να κερδίσω τον Μητσοτάκη και έτσι ψηφίστηκε».

Ο κ. Τσίπρας είναι υπεύθυνος και για τους θριάμβους του ΣΥΡΙΖΑ και για τις πανωλεθρίες του. Αυτός πράγματι πήρε ένα μικρό κόμμα και το έφερε στην κυβέρνηση από την άλλη μεριά όταν έγινε κυβέρνηση και μετά έχασε την εξουσία δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να διατηρηθεί. Ήταν κόμμα μιας χρήσεως στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως φαίνεται ιστορικά, αποδείχτηκε ότι δεν μπορούσε να συνεχιστεί ενώ κανονικά τα κόμματα συνεχίζονται και μετά την αλλαγή της ηγεσίας, συμπλήρωσε ο Στέλιος Κούλογλου.

Κούλογλου: Ο Στέφανος Κασσελάκης έπρεπε να πάει στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη

Επιπλέον, ο Στέλιος Κούλογλου επισήμανε πως ο Στέφανος Κασσελάκης έπρεπε να πάει στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη, καθώς είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. «Ο κ. Κασσελάκης προσπαθώντας να είναι αριστερός κάνει μια δήλωση για τον Σημίτη η οποία μου φαίνεται ότι είναι και πολιτικά λάθος και θεσμικά λάθος. Πολιτικά είναι λάθος γιατί όταν θέλεις να κάνεις προγραμματική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ δεν βρίζεις τον πρώην πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ και θεσμικά λάθος γιατί όταν είσαι αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τιμάται ένας πρώην Πρωθυπουργός πρέπει να τηρήσεις μια θεσμική στάση και να πας στην εκδήλωση. Ασφαλώς έπρεπε να πάει στην εκδήλωση, αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι, δεν είναι αρχηγός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

Ο Στέλιος Κούλογλου τόνισε πως ακόμα και εάν παρέμβει ο Αλέξης Τσίπρας, δεν σώζεται η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ. «Φαντάζομαι ότι είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βλέποντας σε όλα αυτά, δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του. Εγώ δεν θα του το πρότεινα θεωρώντας ότι αυτή τη στιγμή ακόμα και ο Τσίπρας να παρέμβει δεν σώζεται η κατάσταση».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ