16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ο Μάκης Βοριδης που έλεγε ότι ο πατριωτισμός ανήκει μόνο στους απόγονους του Πλάτωνα στην τελετή πολιτογράφησης των Αντετοκούνμπο

Ημερομηνία:

Δεν ξέρουμε αν η αποφαση λήφθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαιτίας των θέσεων που είχε εκφράσει στο παρελθον, αλλά και μετά απο τον σάλο που δημιουργήθηκε από τη δημοσίευση Μπογδάνου με τα ονόματα των νηπίων μεταναστών, πάντως η εικονα με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη να βρίσκεται στην τελετή πολιτογράφησης της μητέρας και του μικρου αδελφού του Γιάννη Αντετοκουνμπο ως Έλληνες σίγουρα έφερε στο μυαλο προηγούμενες δηλώσεις του γνωστού για τις ακροδεξιές θέσεις του (και παλιότερα και… πρακτικές) υπουργού της Νεας Δημοκρατίας.

Να, ας πούμε, μας ήρθαν στο μυαλό κάτι δηλώσεις που είχε κάνει όταν μια Ελληνίδα Νιγηριανής καταγωγής έλεγε πως έχει μεγαλώσει όλη τη ζωή της στην Ελλάδα, και δεν έχει γνωρίσει άλλη πατρίδα, πως δεν έχει πάει ποτέ στην Νιγηρία – όπως και ο Γιαννης Αντετοκούνμπο και τα αδέλφια του – κι όταν αυτή είπε ότι «είμαι Ελληνίδα» ο ίδιος έσπευδε να δηλώσει πως αναρωτήθηκε ακούγοντάς την εκείνη την ώρα τι ακριβώς εννοεί το κορίτσι για να συμπληρώσει αν… σκέφτεται τον παππού της να πολεμάει στους αγώνες του 12-13, αν σκέφτεται τους προγόνους της να είναι με τον Καραϊσκάκη και τον Κολοκοτρώνη.

“Ο δικός μας πατριωτισμός είναι που λέει πως εμείς είμαστε οι απόγονοι του Πλάτωνα, του Σωκράτη, του Αριστοτέλη, των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων…”, είχε πει ο σημερινός Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας που σήμερα βρέθηκε στην τελετή πολιτογράφησης των Αντετοκούνμπο.

Κι εμείς, βρισκόμαστε εδώ να αναρωτιόμαστε, αλλάζει έτσι ιδέες ο άνθρωπος μέσα σε λίγα χρόνια, ιδέες που υποστηρίζει από… μικρό παιδί, όπως ο κ. Βορίδης; Αραγε, οι Αντετοκούνμπο γνώριζαν τις ακόμα πιο πρόσφατες δηλώσεις του κ. Βορίδη;

Γνώριζαν, ας πούμε ότι με αφορμή τις μεταναστευτικες ροές προς την Ελλάδα πριν 2 χρόνια είχε πει ότι:

«Η ανάλυση των συγκεκριμένων ροών είναι 65% Αφγανοί, 15% από χώρες της Αφρικής, 10% από την Τυνησία, το Μαρόκο κ.λπ., υπάρχουν Τούρκοι που ζητούν άσυλο γιατί διώκονται από τον Ερντογάν και οι Σύροι είναι πλέον ελάχιστοι. Αυτοί, λοιπόν, είναι παράνομοι μετανάστες και δεν δικαιούνται ανθρωπιστική προστασία.»

Αυτο το 15% από χώρες της Αφρικής ήταν και οι γονείς των Αντετοκούνμπο. Τώρα ο Γιάννης δοξάζει την Ελλάδα σε όλη την οικουμένη και ο κ. Βορίδης που μυαλό δεν έχει αλλάξει, συμμετέχει στην τελετή πολιτογράφησης.

Βγάλτε νόημα…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...