Ο Μακρόν το γύρισε στην «ατομική ευθύνη»: Κατεβάστε λίγο τα air condition και τα καλοριφέρ

Κανένα σχόλιο

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζητά απότομη μείωση κατά 10% στη χρήση ενέργειας της χώρας τις επόμενες εβδομάδες και μήνες για να αποφευχθεί ο κίνδυνος δελτίων και περικοπών αυτόν τον χειμώνα, εν μέσω εντάσεων με την προμηθεύτρια χώρα Ρωσία εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Μακρόν προειδοποίησε σήμερα (5/9) ότι η αναγκαστική εξοικονόμηση ενέργειας ενδέχεται να πρέπει να εξεταστεί τους επόμενους μήνες εάν οι εθελοντικές προσπάθειες δεν οδηγήσουν στη λύση. Είπε ότι ετοιμάζονται σχέδια περιορισμού της ενέργειας «κατά περίπτωση» και ότι «οι περικοπές λογίζονται ως έσχατη λύση».

«Η καλύτερη ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνουμε», είπε ο Γάλλος πολιτικός σε συνέντευξη Τύπου, όπου προέτρεψε τις γαλλικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να εξοικονομήσουν ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης της απενεργοποίησης της θέρμανσης και του κλιματισμού.

"Sponsored links"

Φυσικό αέριο: Συμφωνία Μακρόν-Σολτς

Νωρίτερα σήμερα, ο Μακρόν δήλωσε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς ότι στην περίπτωση ελλείψεων στον ενεργειακό τομέα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία αυτόν τον χειμώνα, η Γερμανία και η Γαλλία θα αλληλοστηριχθούν.

Ο Μακρόν δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα δώσει περισσότερο αέριο στη Γερμανία, η οποία θα μπορούσε να παράσχει ηλεκτρική ενέργεια, εφόσον η κρίση συνεχιστεί τον χειμώνα. «Η Γερμανία χρειάζεται το φυσικό αέριό μας και εμείς χρειαζόμαστε ενέργεια από την υπόλοιπη Ευρώπη, κυρίως από τη Γερμανία», είπε ο Μακρόν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την επικοινωνία αυτήν.

«Θα ολοκληρώσουμε τις διασυνδέσεις φυσικού αερίου για να μπορούμε να παραδώσουμε αέριο στη Γερμανία (…) εάν υπάρξει ανάγκη αλληλεγγύης», πρόσθεσε.

Ο Μακρόν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, τάχθηκε υπέρ της επιβολής πλαφόν στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου που παραδίδεται μέσω αγωγών. «Εάν η Κομισιόν αποφασίσει να βάλει πλαφόν στην τιμή του αερίου που αγοράζεται μέσω των αγωγών από τη Ρωσία, η Γαλλία θα στηρίξει αυτό το μέτρο», είπε. Επίσης, είπε ότι συμφωνεί με την πρόταση της αγοράς αερίου «από κοινού» με τις άλλες χώρες της ΕΕ ώστε να καταβάλλεται μικρότερο τίμημα.

Πρόσθεσε επίσης ότι η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει μεσοπρόθεσμα να μεταρρυθμιστεί, κυρίως ώστε να διασφαλιστεί ότι οι τιμές αγοράς θα είναι πιο ευθυγραμμισμένες με το πραγματικό κόστος παραγωγής.

Αναφερόμενος στην κατασκευή ενός νέου αγωγού που θα συνδέει την Ισπανία με τη Γαλλία, ο Μακρόν είπε ότι η χώρα του θέλει να αναπτύξει όλες τις ενεργειακές διασυνδέσεις που «έχουν νόημα» αλλά δεν θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για άλλον έναν αγωγό. Σημείωσε μάλιστα ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο αγωγός Ισπανίας-Γαλλίας λειτουργεί στο μισό των δυνατοτήτων του και ότι η Γαλλία είναι αυτή που εξάγει αέριο στην Ισπανία.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live