Ο Νότης Μαριάς κατά της «Μερκελικής λιτότητας»

Κανένα σχόλιο

Την άποψη της τόνωσης των αγορών μέσω της Ένωσης Κεφαλαιαγορών στηλίτευσε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες», Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 7/10/2015.

Ο Νότης Μαριάς απευθύνθηκε στον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν κ. Katainen και αντέκρουσε την επιχειρηματολογία του «ότι με την Ένωση Κεφαλαιαγορών θα τονωθούν οι επενδύσεις». «Εγώ θα ήθελα να σας πω ότι δεν πρόκειται να γίνουν επενδύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο δεν λύνεται το ζήτημα του χρέους» αντέτεινε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής.

Ακολούθως, ο Νότης Μαριάς ανέφερε ότι τα χρέη έχουν «χτυπήσει» όλες τις οικονομίες, όχι μόνο του Νότου, όχι μόνο την Ιταλία, ακόμη και τη Γαλλία. Και πρόσθεσε: «Πλέον και η Γαλλία έχει πρόβλημα με το χρέος και απ’ ό,τι ακούσατε προηγουμένως, ο κύριος Hollande κάτι πήγε να ψελλίσει για τη ρύθμιση του Ελληνικού χρέους το οποίο θα φτάσει στο 206% του ΑΕΠ το 2016, αλλά η κυρία Μέρκελ που κρατάει το τιμόνι της «γερμανικής Ευρώπης» ήταν σιωπηρά παγερή και με νόημα».

"Sponsored links"

Στη συνέχεια ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής έκανε ακόμη πιο φανερή την σχέση μεταξύ «μερκελικής λιτότητας» και μείωσης των επενδύσεων. Υποστήριξε πως «επενδύσεις δεν πρόκειται να γίνουν, όσο συνεχίζεται η «μερκελική» λιτότητα, όσο έχουμε υποκατανάλωση, όσο έχουμε φτώχεια». Και επισήμανε ότι «η κυρία Μέρκελ, παρά τις διαμαρτυρίες των ίδιων των ευρωβουλευτών, παραμένει σταθερή στην πολιτική της λιτότητας».

«Επιλύστε πρώτα τα θέματα αυτά και μετά θα έχετε επενδύσεις στην Ευρώπη», είπε κλείνοντας την παρέμβασή του.

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις