15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ο Νότης Μαριάς στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 72η Επέτειο του Ολοκαυτώματος των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας

Ημερομηνία:

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 72η επέτειο του Ολοκαυτώματος των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας συμμετείχε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Νότης Μαριάς κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στην περιοχή Σελί Αμιρών εκ μέρους του πολιτικού κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες.

Μετά τις εκδηλώσεις ο Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου του 1943, 461 άνθρωποι δολοφονήθηκαν στις επαρχίες Βιάννου και Ιεράπετρας από τους ναζί, κατ’ εντολήν του σφαγέα Φρίντριχ Βίλχελμ Μίλερ.

Σήμερα, δεν λησμονούμε τις γερμανικές θηριωδίες και τα εγκλήματα των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής κατά της πατρίδας μας. Διεκδικούμε την άμεση εξόφληση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. (Πολεμικές Επανορθώσεις, Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο, Αποζημιώσεις Συγγενών Θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, επιστροφή των λεηλατηθέντων από τους ναζί αρχαιολογικών θησαυρών, κλπ).

Να γνωρίζει το Βερολίνο ότι με δημόσιες σχέσεις και καθρεφτάκια για ιθαγενείς που σκοπεύει να προσφέρει το γερμανοελληνικό ίδρυμα για το μέλλον αλλά και το ελληνογερμανικό ίδρυμα νεολαίας δεν πρόκειται να αποφύγει την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...