Ο Νότης Μαυρουδής για τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου: «Ήταν πάντα ένας ιμπρεσιονιστής τής φαντασιακής εικόνας»

Κανένα σχόλιο

Του Νότη Μαυρουδή

Είναι ξάφνιασμα! Είναι κεραυνός εν αιθρία! Είναι σημαίνουσα απουσία!

Η είδηση του θανάτου τού Βαγγέλη Παπαθανασίου, ανάμεσα στα τόσα δυσάρεστα κατά το πλείστον καθημερινά γεγονότα, έμοιασε σαν fake news και είχα την ανάγκη να επιβεβαιώσω αυτή την απώλεια. Παρουσία μεδιεθνήκαριέρα δίχως ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες και διαφημιστικές φανφάρες και υστερίες, σύνηθες φαινόμενο προκειμένου να διογκωθεί το όνομα…

"Sponsored links"

Δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω προσωπικά, αλλά τον παρακολουθούσα λόγω της παγκόσμιας προβολής του.

Δεν θα παραθέσω εδώ τη βιογραφία του· το μόνο που θα ήθελα να εκφράσω για τον απόντα πλέον συνθέτη, έναν άνθρωπο τής ποικίλης ηλεκτρονικής, progressive, ambient, τζαζ και ορχηστρικής μουσικής, είναι πως το «άστρο» του δεν θα σβήσει ποτέ.

Ένας προικισμένος πειραματιστής σιωπηλός και ονειροπόλος από τη δεκαετία 1960, με εργαλεία προσωπικά, που τα ακολούθησε επί πολλά χρόνια, πείθοντας το ευρύτερο κοινό πως η πολυπρόσωπη μουσική, οι επιρροές, οι εποχές, τα στιλ, είναι ανάμεσά μας, αρκεί να γνωρίζεις να τα επιλέγεις και να τα αναπτύσσεις με μυαλό.

Ο Παπαθανασίου ήταν πάντα ένας ιμπρεσιονιστής τής φαντασιακής εικόνας και η μουσική του δικαίως απλώθηκε στο ευρύτατο κοινό.

Είναι δεδομένο πως το άστρο του θα συνεχίζει να λάμπει και η συγκίνησή μας θα τον συντροφεύει, εκεί, στη ζεστή γωνιά του δικού του Παραδείσου…

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live