19.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Ο Πολάκης τελικά δε νίκησε την Δεξιά του Μητσοτάκη αλλά νίκησε τον ΣΥΡΙΖΑ φέρνοντας έναν “καλύτερο” Μητσοτάκη στο κόμμα για να νικήσει τον Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Oι πολίτες ψήφισαν το κόμμα της Αριστεράς για να φέρει την αλλαγή βασιζόμενο σε αριστερές πολιτικές και αρνούμενοι τον μονόδρομο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε από το 4% στο 40%, κυβέρνησε, απέτυχε να αμφισβητήσει τον Δεξιό μονόδρομο, συμβιβάστηκε, υπέστη μία στρατηγική ήττα.

Τώρα, αντί αυτή η στρατηγική ήττα να αφυπνίσει, επιλέγουν για πρόεδρο έναν αμερικανοτραφή απολίτικο, ένα στέλεχος της Goldman Sachs, που μεγάλωσε στην Εκάλη και σπούδασε στο Κολλέγιο Αθηνών, έναν Fund Manager που δηλώνει ότι είναι ο ιδανικός να αντιμετωπίσει τον Μητσοτάκη επειδή είναι καλύτερος γνώστης της Αγγλικής και των Αγορών. Λέει ότι θέλει να ηγηθεί ως μέρος μίας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, στα πρότυπα των αμερικάνων Δημοκρατικών.

Το είπε άλλωστε και ο πατέρας του υποψήφιου προέδρου:

“Στην Αμερική έχουμε (εμείς οι Αμερικάνοι;) Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς. Έτσι θα γίνει και εδώ”

Τι άλλο είναι όλα αυτά παρά η αποτύπωση και στο κορυφαίο επίπεδο του κόμματος της απόλυτης και συντριπτικής ήττας του πυρήνα της Αριστεράς; Όταν στο κόμμα της Αριστεράς αποδέχονται ότι για να κερδίσουν τη Δεξιά δε μπορούν να το κάνουν μέσω μίας Αριστερής πρότασης που θα αμφισβητεί τη Δεξιά ηγεμονία αλλά ότι για να το πετύχουν πρέπει να εκλέξουν έναν καλύτερο, πιο δημοκράτη, πιο αποτελεσματικό κεντροΔεξιό, έστω κεντρώο πολιτικό;

Το όλο γίνεται ακόμη πιο τραγικό όταν η οριστική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προωθείται από τον κατ’ εξοχή εκφραστή της λαϊκιστικής του πτέρυγας, από τον Χανιώτη βουλευτή Παύλου Πολάκη που κτίζοντας στην απώλεια εμπιστοσύνης των πολιτών στους κομματικούς μηχανισμούς (όπως έκτισε και στην απώλεια εμπιστοσύνης του στα ΜΜΕ και στη Δικαιοσύνη) προώθησε τον Κασσελάκη περίπου ως αντισυστημικό.

Τον Κασσελάκη ως αντισυστημικό!

Τελικώς, ο Πολάκης μπορεί να μη νίκησε την Δεξιά του Μητσοτάκη, αλλά νίκησε τον ΣΥΡΙΖΑ φέρνοντας έναν “καλύτερο”, πιο φωτογενή, πιο επικοινωνιακό Μητσοτάκη μέσα στο κόμμα με πρόφαση της επιτυχή αντιμετώπιση της Δεξιάς του Μητσοτάκη.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι μετά και το χθεσινό αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο των εκλογών, ο Παύλος Πολάκης βγαίνει πολύ ισχυροποιημένος, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος στο δεύτερο γύρο αφού άλλωστε ο Κασσελάκης έχει αποδεχτεί και μεγάλο τμήμα της ατζέντας που προβάλλει τόσα χρόνια.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ