17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ο Πούτιν παρακολούθησε άσκηση πυρηνικών δυνάμεων και μίλησε για “κίνδυνο παγκοσμίου πολέμου”

Ημερομηνία:

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παρακολούθησε σήμερα άσκηση των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

“Οι αποστολές που είχαν προβλεφθεί κατά την άσκηση των στρατηγικών δυνάμεων αποτροπής εκπληρώθηκαν πλήρως, όλοι οι πύραυλοι πέτυχαν τον στόχο τους”, αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Πλάνα που μετέδωσε το στρατιωτικό ειδησεογραφικό δίκτυο Zvedza δείχνουν τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού να λέει στον Πούτιν πως οι ασκήσεις αφορούν την “απάντηση με ένα μαζικό πυραυλικό πλήγμα από τις στρατηγικές δυνάμεις επίθεσης σε απάντηση ενός εχθρικού πυρηνικού πλήγματος”.

Ο αρχηγός του επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ είπε στον Πούτιν πως η άσκηση περιελάμβανε διηπειρωτικούς πυραύλους Yars, υποβρύχια και στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tupolev.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει κατ΄επανάληψη τις τελευταίες εβδομάδες την Ουκρανία ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια “βρώμικη βόμβα” μαζί με ραδιενεργά υλικά. Δεν έχουν δώσει αποδείξεις που να στηρίζουν τον ισχυρισμό τους.

Ο ίδιος ο Πούτιν άλλωστε, δήλωσε σήμερα ότι “η Ρωσία λαμβάνει υπ’ όψιν της τα σχέδια της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσει μια τέτοια βόμβα”, αναπαράγοντας την ατεκμηρίωτη κατηγορία που επαναλαμβάνει η Μόσχα τις τελευταίες μέρες.

Μιλώντας σε σύσκεψη με τους επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών από αρκετές πρώην σοβιετικές χώρες, ο Πούτιν δήλωσε ότι ο κίνδυνος μιας σύγκρουσης σε όλο τον κόσμο και στην περιοχή είναι μεγάλος και πως η ασφάλεια πρέπει να ενισχυθεί γύρω από τις κρίσιμης σημασίας υποδομές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ