Ο πρέσβης της Γερμανίας επισκέπτεται την μαρτυρική Βιάννο

Κανένα σχόλιο

Σε μια συμβολική κίνηση προχωρά ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα κ.Βόλφγκανγκ Ντολντ, ο οποίος χθες το πρωί επισκέφθηκε την Βιάννο, λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του 2ου πανελλήνιου συνεδρίου για τα Ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές αποζημιώσεις.

Ο κ.Ντόλντ μετέβη στο Δημαρχείο της Βιάννου, όπου ο Δήμαρχος κ.Παύλος Μπαριτάκης του επέδωσε το ψήφισμα του συνεδρίου και αναμένεται να του θέσει χωρίς περιστροφές το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων.

Υπενθυμίζεται πως το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου στον Δήμο Βιάννου με την συμμετοχή του Μανόλη Γλέζου και των τριών προέδρων των Πανελλήνιων Αντιστασιακών Οργανώσεων Στέλιου Ζαμάνου, Βασίλη Μπρακατσούλα και Χρήστου Τζιντζιλώνη, ειδικών επιστημόνων, αντιστασιακών και επιζώντων του Ολοκαυτώματος της Βιάννου, εκπροσώπων των Ενώσεων Θυμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απ’ όλη την Ελλάδα και πλήθους κόσμου.

"Sponsored links"

Ιδιαίτερη σημασία είχε η παρουσία διακεκριμένων ομιλητών από τη Γερμανία και συγκεκριμένα του Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης Christophe Schminck-Gustavus, του δικηγόρου και συντονιστή της Ομάδας ΑΚ Δίστομο από το Αμβούργο Martin Κriegnel, του δικηγόρου Joakim Lau, που μαζί με τον αείμνηστο Ιωάννη Σταμούλη, πέτυχαν ιστορικές αποφάσεις στα δικαστήρια της Ιταλίας κ.α. Τις εργασίες του συνεδρίου και τις εκδηλώσεις τελετής μνήμης, με τις οποίες ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Βιάννου, παρακολούθησε επίσης η διάσημη δημοσιογράφος Suzanne Dalye των Νew York Times μαζί με συνεργάτες της, καθώς και πολλοί Έλληνες δημοσιογράφοι, στοιχείο που φανερώνει τη σημασία του Συνεδρίου.

Το ψήφισμα του Πανελληνίου Συνεδρίου για τα Ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές Αποζημιώσεις

“Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές Αποζημιώσεις, που πραγματοποιήθηκε στο μαρτυρικό Δήμο Βιάννου της Κρήτης, την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013, ΟΜΟΦΩΝΑ

Διακηρύσσει

Την βούληση να συνεχίσουμε τον αγώνα, όλα τα θύματα των Ολοκαυτωμάτων, για την αποκατάσταση της αδικίας που έχει διαπραχθεί σε βάρος του Ελληνικού Λαού.

Απαιτούμε, δεν επαιτούμε

Την αποκατάσταση της αδικίας που έχει διαπραχθεί σε βάρος του Ελληνικού λαού

Αξιώνουμε

Από τη σημερινή κυβέρνηση και όποια τη διαδεχθεί να διεκδικήσει επιτέλους όσα δικαιούνται τα θύματα του Γ’ Ράιχ στην Ελλάδα. Θέλουμε κι επιδιώκουμε τη φιλία ανάμεσα στους Λαούς της Γερμανίας και της Ελλάδας, η οποία όμως πρέπει να εδραιώνεται σε κανόνες ισοτιμίας, αμοιβαίου σεβασμού και δικαίου.

"Sponsored links"

Απαιτούμε

Από την κυβέρνηση της Γερμανίας να εξοφλήσει όσα οφείλει στην Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό.

Διατρανώνουμε

Ότι τα εγκλήματα πολέμου κατά της ειρήνης και κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται.

Δεσμευόμαστε

Ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα, με όλες μας τις δυνάμεις, μέχρι την δικαίωση!”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live