“Χαλάει την μπίζνα των Χανίων”: Ο πρόεδρος των εργαζόμενων στον ΟΤΕ Χανίων κατήγγειλε τις παρανομίες στον ΟΤΕ και η διοίκηση τον διώκει!

Κανένα σχόλιο

Η τοπική διοικούσα επιτροπή της ΠΕΤ ΟΤΕ Χανίων καταγγέλλει με ανακοίνωσή της την εκδικητική δίωξη του προέδρου της επειδή έκανε καλά τη δουλειά του!

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λάμπρος Καστρινάκης ζητούσε και πέτυχε ο οργανισμός να λειτουργεί σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, σε μια σειρά τομείς στους οποίους η διοίκηση ενεργούσε όχι απλά παράνομα αλλά και ανήθικα και με μεγάλο κόστος για τον ΟΤΕ. Αυτός ήταν και ο λόγος, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, που η διοίκηση του οργανισμού αντί να συνέλθει και να σταματήσει να παρανομεί, προχώρησε σε δίωξη εις βάρος του.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Sponsored links"

«Μετά από συνεδρίαση της ΤΔΕ αφού εξετάσαμε όλα τα δεδομένα αποφασίζουμε και καταγγέλλουμε την προκλητική δίωξη κατά του προέδρου της Τοπικής μας Διοικούσας Επιτροπής ΠΕΤ-ΟΤΕ Χανίων Λάμπρου Καστρινάκη.

Η απόφαση αυτή είναι καθαρά εκδικητική λόγω της αγωνιστικής και συνδικαλιστικής του δράσης γενικότερα αλλά και ειδικότερα την τελευταία διετία στον ΟΤΕ Χανίων.

Η διοίκηση του ΟΤΕ με την αψυχολόγητη και εκδικητική αυτή ενέργεια, θέλει να δημιουργήσει ένα στειρωμένο περιβάλλον όπου θα αποσύρονται και θα απομονώνονται όποιοι αντιδρούν, όποιοι διαμαρτύρονται, όποιοι συνδικαλίζονται και όποιοι δεν είναι αρεστοί.

Ο πρόεδρος της τοπικής μας με τη συμβολή και συμπαράσταση όλων των μελών της ΤΔΕ πάλεψε και κατήγγειλε συγκεκριμένα περιστατικά, παθογένειες και αυθαιρεσίες που «ενδημούν» τα τελευταία χρόνια στον νομό μας όπως και σε άλλες περιοχές της Κρήτης.

Συγκεκριμένα:

α) Κατήγγειλε ότι στο διαμέρισμα Κρήτης οι προϊστάμενοι κατά παράβαση της Βασικής Εγκυκλίου 265/9 έβαζαν διημερεύσεις και εξαιρέσιμα στον εαυτό τους. Από τότε με διάφορες μεροληπτικές συμπεριφορές ο εμπλεκόμενος προϊστάμενος (πλήθος τα περιστατικά) προσπάθησε και προσπαθεί να τον υποβαθμίσει να τον εκφοβίσει και να τον τιμωρήσει.

β) Εκτελώντας τις αποφάσεις του σωματείου μας και γενικότερα του συνδικαλιστικού κινήματος πάλεψε ενεργά για την διατήρηση των θέσεων εργασίας των τεχνικών με συνεχή πάλη κατά των εργολάβων και όσων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διαπλέκονται μαζί τους.

Στα πλαίσια αυτά απαίτησε και επέβαλε στην τοπική διοίκηση του ΟΤΕ να σεβαστεί τη νομιμότητα σχετικά με τις εργολαβίες και έτσι τους ανάγκασε να βάλουν επιβλέποντα σε κάθε εργολαβία.

γ) Επίσης εκτελώντας τις αποφάσεις του σωματείου και με ομόφωνη απόφαση της ΤΔΕ, για να προστατέψουμε την υγιεινή και την ασφάλεια των συναδέλφων που αναγκάζονται να βγαίνουν σε μονοπρόσωπα συνεργεία προσέφυγε σαν πρόεδρος στην επιθεώρηση εργασίας καταγγέλλοντας την εργοδοσία για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.

"Sponsored links"

δ) Για να προστατέψει τις ειδικότητες και την εξειδίκευση όλων των τεχνικών του ΟΤΕ, όταν αντιλήφθηκε ότι μας είχαν παράνομα ασφαλισμένους στο ΙΚΑ σαν υπάλληλους γραφείου προσέφυγε στο ΙΚΑ και κατήγγειλε την παράνομη αυτή ενέργεια της διοίκησης του ΟΤΕ, απαιτώντας από το ΙΚΑ να εντάξει τόσο τον ίδιο όσο και τους υπόλοιπους συναδέλφους στους καταλλήλους κωδικούς.

ε) Μετά από διαμαρτυρίες και με απαίτηση όλων των συναδέλφων -προσπαθώντας να προλάβει και να βοηθήσει να μην συμβούν τα χειρότερα-, κατήγγειλε σε όλη την ιεραρχία της Διοίκησης (μάλιστα μίλησε και με τον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο) το νέο σύστημα βλαβο-διαχείρισης «WFM click mobile», αποδεικνύοντας με επιχειρήματα ότι δεν δουλεύει αφού έχει καταγράψει άπειρες περιπτώσεις μπλοκαρίσματος και ταλαιπωρεί αφάνταστα τους χιλιάδες τεχνικούς και πελάτες του οργανισμού.

ζ) Πριν δυο βδομάδες ευρισκόμενος σε σεμινάριο στις σχολές στο Μαρούσι αντιλήφθηκε ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτές ήταν εθελούσιοι συνταξιούχοι (πρώην διαμερισματάρχες, διευθυντές κλπ.) που έφυγαν με το τελευταίο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στις 31-12-2013!

Αφού τους κατακεραύνωσε ότι αυτό που κάνουν είναι ανήθικο και παράνομο και αποτελεί πρόκληση για όλες τις νέες γενιές και την κοινωνία που μαστίζεται με τρομερή ανεργία, τους ξεκαθάρισε ότι αν δεν σταματήσουν άμεσα να εργάζονται, σαν εργαζόμενος αλλά και σαν συνδικαλιστής θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τους σταματήσει.

Οι εκπαιδευτές προφανώς ενημέρωσαν τους υπευθύνους και την επόμενη βδομάδα που βρισκόταν σε κανονική άδεια του τηλεφώνησε ο προϊστάμενος για να τον ρωτήσει τι έγινε στο σεμινάριο.

η) Τελευταία, αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν όταν εντόπισε να εργάζονται παράνομα σε εργολαβία συνταξιούχοι του ΟΤΕ και κάλεσε την αστυνομία και τους συνέλαβε. Γι’ αυτή του τη δράση δέχθηκε επίπληξη από τον διαμερισματάρχη γιατί όπως του δήλωσε «χαλάει την ¨μπίζνα¨ των Χανίων».

Από τα παραπάνω φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι οι συνδικαλιστικές του δράσεις ήταν αυτές που ώθησαν την εργοδοσία να προβεί σ’ αυτή την προκλητική δίωξη του προέδρου μας μιας και τα γεγονότα είναι πάρα πολλά για να αφήνουνε προσχήματα στην άλλη πλευρά ότι το έκανε για υπηρεσιακούς λόγους.

Ο συνάδελφος πρόεδρος είναι ικανός τεχνικός και δεν έχει κανένα πρόβλημα να δουλεύει οπουδήποτε,  απλώς η διοίκηση θέλει να τον απομονώσει και ο συγκεκριμένος προϊστάμενος δεν το κάνει για υπηρεσιακούς λόγους αλλά για καθαρά εκδικητικούς.

Με την ενέργεια αυτή ιδιαίτερα αν έχει και «άνωθεν κάλυψη» η διοίκηση θέλει να αποδείξει ότι η συνδικαλιστική δράση θα πρέπει να είναι συμπληρωματική προς τις ενέργειες της εργοδοσίας και ότι τον τελευταίο λόγο για την δράση κάθε σωματείου, κάθε τοπικής, κάθε συνδικαλιστή, κάθε ενεργού εργαζομένου το έχει αυτή.

Μας λένε δηλαδή ξεκάθαρα ότι το σωματείο δεν υπολογίζεται με οποιαδήποτε θεσμική μορφή –και ιδιαίτερα το ιστορικό μας σωματείο της ΠΕΤ-ΟΤΕ με τις αγωνιστικές παραδόσεις-αλλά καλύπτονται οι ενέργειες και του τελευταίου προϊσταμένου ακόμα και όταν τόσο προκλητικά παρανομεί και αυθαιρετεί.

Καλούμε την Εκτελεστική Επιτροπή και το Δ.Σ της ΠΕΤ-ΟΤΕ να προβούν σε άμεσες ενέργειες, να επιβάλουν τη νομιμότητα και να άρουν άμεσα αυτή την προκλητική δίωξη.

Καλούμε επίσης ιδιαίτερα όλες τις άλλες τοπικές διοικούσες πολλές από τις οποίες αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα όπως π.χ της Κέρκυρας, της Αιτωλίας κ.λ.π., να καταδικάσουν τις ενέργειες αυτές, να μας συμπαρασταθούν και να βρούμε ένα τρόπο συντονισμού για να αντιδράσουμε όλοι μαζί κατά των αυθαιρεσιών απ’ όπου και αν προέρχονται»

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live