23.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Ο πόνος στην ψυχή των απεργοσπαστών

Ημερομηνία:

Όποτε σπάνε την απεργία τα Χανιώτικα Νέα γίνονται… ψυχοπονιάρικα. Πρώτο θέμα για την κατάθλιψη των Χανιωτών. Μα δεν έχουνε καθόλου τσίπα; Δεν υπάρχει άλλο σχόλιο. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητα τα πράγματα. Είναι όμως τρομερά στενάχωρο που εμείς πρέπει να μιλάμε διαρκώς για αυτά που θα έπρεπε να ήταν κοινή λογική ενώ οι πολίτες, αλλά και οι συνδικαλιστικοί φορείς μένουν απαθείς. Έχουμε αυτό που μας αξίζει.

Η απεργία των ΜΜΕ

Για όσους δεν το είχαν καταλάβει, πραγματοποιήθηκε απεργία σε όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας (εκτός από τους απεργοσπάστες… και τοπικά!) τη Δευτέρα, αφού, ενώ δεν πέρασε πριν μόλις λίγες μέρες η τροπολογία για την ένταξη των ταμείων του προσωπικού στα ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας επαναφέρει την τροπολογία στη Βουλή για επαναψήφιση! Αντιγράφω από την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

“Το αντιδημοκρατικό πείσμα του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα να επαναλάβει την ετσιθελική επίθεσή του κατά των εργαζομένων στα ΜΜΕ, παρά το γεγονός ότι η πρώτη προσπάθειά του απέτυχε με την καταψήφιση της τροπολογίας που κατεδάφιζε το ισχύον ασφαλιστικό σύστημα, με σκοπό την υφαρπαγή των πόρων των Ταμείων, οδήγησε τον κλάδο σε νέα απεργιακή κινητοποίηση.

Με κοινή απόφαση των Ομοσπονδιών ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΟΜΤΒΧ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΦΕ έχει κηρυχθεί νέα απεργία στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, τη Δευτέρα από τις 06.00 μέχρι τις 06.00 της Τρίτης 6 Νοεμβρίου 2012.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αντιτάσσονται στα κατ’ επιταγή της Τρόικας κυβερνητικά σχέδια, που θα αποτελέσουν ταφόπετρα της Ενημέρωσης, με καίριο πλήγμα κατά της δημοκρατίας μας”

Για όποιον θέλει να έχει ολοκληρωμένη άποψη για τα συνολικά αιτήματα αλλά και για το αν θα έπρεπε να απεργούν τα ΜΜΕ, εδώ ολόκληρη η ανακοίνωση τόσο της ΠΟΕΣΥ όσο και της ΕΣΗΕΠΗΝ: http://bit.ly/RAGo21

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά,...

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου,...