20.4 C
Chania
Πέμπτη, 30 Απριλίου, 2026

Ο Σαλής ο μαύρος βαρκάρης των Χανίων

Ημερομηνία:

Το κείμενο του Νεκτάριου Ε. Κακατσάκη στα “χαν. νέα” στις 1-3-2014 που βασίζεται στα δημοσιεύματα των εφημερίδων εκείνης της εποχής, αναιρεί την μετέπειτα αφήγηση για τον “ΣΑΛΗ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΒΑΡΚΑΡΗ” που «τον πέταξαν όπως ακριβώς τα σκυλιά και τον σκέπασαν όχι με λουλούδια αλλά με την μπολτόζα». Μάλιστα φίλες φίλοι, μου έκανε δυσμενή εντύπωση που κάποιος που δεν τον είχε γνωρίσει {Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων} εν προκειμένω, μιλούσε γι`αυτόν σε ειδική εκπομπή της “ΕΡΤ” σαν να ήταν γείτονας του. Βρε τι κάνουν τα 5 λεπτά δημοσιότητας κατά τον ΑΝΤΥ ΓΟΥΟΡΧΟΛ.
Ο Σαλής σύμφωνα με τις μαρτυρίες ήταν ένας πονόψυχος βαρκάρης που βοηθούσε κρυφά με τσάντες από τρόφιμα φτωχές οικογένειες.
Δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια η παραμύθι ότι τελικά βρέθηκε τάφος για τον ΣΑΛΗ και ότι γράφτηκε μια επιγραφή στον τάφο του που λέει περίπου τα εξής¨ “Ο Σαλής Χελιδονάκης ήταν μαύρος αλλά είχε κάτασπρη ψυχή.” Αν έγινε έτσι ακόμη και η επιγραφή είχε ρατσιστικό υπονοούμενο δηλαδή, δήλωνε την ανωτερότητα των λευκών.

Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΠΑΝΕΤΑΙΚ Α.Ε. παρουσίασε το ευρωπαϊκό έργο CSSBoost στο ΕΠΑΛ Πλατανιά

Η ΠΑΝΕΤΑΙΚ Α.Ε. παρουσίασε το ευρωπαϊκό έργο CSSBoost στο ΕΠΑΛ Πλατανιά στις 28/4/2026. Μαθητές ενημερώθηκαν για κυκλική οικονομία, αγροδιατροφικό τομέα και πιλοτικές δράσεις στην Κρήτη.

Εκτός Δήμου Πλατανιά ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαλανδράκης έως τις 4 Μαΐου

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης απουσιάζει από 30 Απριλίου έως 4 Μαΐου 2026 για υπηρεσιακές υποχρεώσεις. Τα καθήκοντά του ασκεί ο Αντιδήμαρχος Στυλιανός Δημητρογιαννάκης.

Προβολή της ταινίας «Το Τελευταίο Σημείωμα» στα Χανιά από την Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει προβολή της ταινίας «Το Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη, την Κυριακή 3/5 στον κινηματογράφο Ελληνίς.

Περιφέρεια Κρήτης: Δημόσιος διάλογος για τη νέα ΚΑΠ 2028–2034 στο Ηράκλειο

Η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει εσπερίδα για τη νέα ΚΑΠ 2028–2034 στο Ηράκλειο στις 7 Μαΐου 2026. Στόχος η διαμόρφωση προτάσεων για τον πρωτογενή τομέα του νησιού.