Ο συγγραφέας Luis Sepúlveda, σε κρίσιμη κατάσταση λόγω κορονωϊού

Κανένα σχόλιο

Ο συγγραφέας του «Ένας γέρος που διαβάζει μυθιστορήματα αγάπης» βρίσκεται σε κώμα με υποβοηθούμενη αναπνοή λόγω πολλαπλών βλαβών οργάνων.

Ο Χιλιανός συγγραφέας Luis Sepúlveda βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση λόγω του κορωναϊού. Ο συγγραφέας, ο οποίος ζει στην Αστούρια, βρίσκεται σήμερα σε κώμα και με υποβοηθούμενη αναπνοή λόγω πολλαπλών βλαβών οργάνων και σοβαρής αναπνευστικής ανεπάρκειας, όπως επιβεβαιώνεται από στενές πηγές.

Ο Sepúlveda έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο στο Οβιέδο. Ο συγγραφέας ήταν η πρώτη περίπτωση του κορονωϊού που διαγνώστηκε στην Αστούρια.

"Sponsored links"

Ο Sepúlveda, 70 ετών , βρίσκεται στο Κεντρικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αστούριας στο Οβιέδο. Δημιουργός διάσημων μυθιστορημάτων, όπως “η ιστορία ενός σκύλου που ονομάζεται Leal”, “η ιστορία μιας λευκής φάλαινας ή το τέλος της ιστορίας”, όλα τα οποία δημοσίευσε η Tusquets, είχε συμμετάσχει στο λογοτεχνικό φεστιβάλ Correntes d’Escritas στο Póvoa de Varzim και στην επιστροφή του στο πριγκηπάτο άρχισε να αισθάνεται άσχημα.

Ο Luis Sepúlveda Calfucura (Ovalle, 4 Οκτωβρίου 1949) είναι χιλιανός συγγραφέας, δημοσιογράφος και σκηνοθέτης, συγγραφέας διηγημάτων και μυθιστορημάτων

Ο Luis Sepúlveda Calfucura (Ovalle, 4 Οκτωβρίου 1949) είναι χιλιανός συγγραφέας, δημοσιογράφος και σκηνοθέτης, συντάκτης διηγήσεων και μυθιστορημάτων (Dani Duch)

Συνελήφθη στη Χιλή του Πινοσέτ και συμμετείχε στην επανάσταση του Σαντινίστας

Ο Luis Sepúlveda γεννήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1949 στο Ovalle της Χιλής. Ήταν μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος και μετά του Σοσιαλιστικού Κόμματος και μετά το πραξικόπημα Pinochet το 1973 συνελήφθη. Το 1977 εγκατέλειψε τη Χιλή. Στον Ισημερινό συναντήθηκε με τους Ινδιάνους Shuar και αναφέρεται στην εμπειρία τους μαζί τους στο διεθνές μπεστ σέλερ “Ένας γέρος που διαβάζει μυθιστορήματα αγάπης”. Συμμετείχε στην επανάσταση των Σαντινίστας και στη συνέχεια πήγε στο Αμβούργο. Κατοικεί στην Ισπανία για 23 χρόνια, όπου είναι ιδρυτής και διευθυντής της Ibero-American Book Fair στη Gijón.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live