19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ακρωτηρίου για τα προβλήματα της περιοχής

Ημερομηνία:

Η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ακρωτηρίου σε συνεδρίασή της διαπίστωσε και ανακοινώνει τα εξής:

  • Η  σχολική στέγη παραμένει ένα οξύ, άλυτο, πρόβλημα. Η μέθοδος επίλυσής του μέσω ΣΔΙΤ δυστυχώς δεν προχωράει. Ευθύνη της Δημοτικής αρχής είναι να  «τρέξει» το πρόγραμμαως ζήτημα πρώτης προτεραιότητας(το έργο περιλαμβάνει την ανέγερση 6 σχολείων σε όλο τον Δήμο Χανίων).

Το οικόπεδο στα Καθιανά – για την οικοδόμηση του νέου Γυμνασίου – απλά ‘‘περιμένει’’. Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει άμεσα το εν λόγω έργο, καθώς εδώ και δύο χρόνια πολλές οικογένειες (παιδιά και γονείς) ταλαιπωρούνται καθημερινά,αφού φοιτούν- τα παιδιά – σε διάφορα γυμνάσια των Χανίων.

  • Οι οικισμοίΑρώνι, Καθιανά, Στέρνες, Καλαθάς, Χωραφάκια χρειάζονται έργα ανάπλασης και εξωραϊσμού (ρύθμιση της κυκλοφορίας, δημιουργία  πεζοδρομίων, πλατειών, αξιοποίηση κοινόχρηστων χώρων, δημιουργία χώρων αθλητισμού κ.α.).
  • Το ‘‘αποχετευτικό’’ είναι ένα θεμελιώδες έργο για το Ακρωτήρι. Αν και βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσής του, δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το Μαράθι(που ελπίζουμε να γίνει γρήγορα, και ανεξάρτητα, με την μέθοδο ΚΟΜΠΑΚΤ όπως μαθαίνουμε). Σημειώνουμε ότι το έργο είχε εγκριθεί επί ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα  ‘‘Φιλόδημος’’ (‘‘Τρίτσης’’ σήμερα).
  • Το ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά και το Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου  παραμένουν, ως γόρδιος δεσμός, από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004μέχρι και σήμερα, ημιτελή και ανενεργά, με όλες τις συνέπειες που μπορεί να έχει η εγκατάλειψη τους είκοσι δύο χρόνια τώρα. Περιμένουμεόλοι, και ζητάμε, την γρήγορη αποπεράτωση και λειτουργία τους, για το καλό όλων των Ακρωτηριανών, και ιδιαίτερα της νεολαίας.

Θεωρούμε, χωρίς να αναφέρουμε όλα τα προβλήματα της περιοχής μας, πως τα παραπάνω διαμορφώνουν μια εικόνα παραμέλησης των οικισμών και των αναγκών του Ακρωτηρίου, και ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή και από την Αντι-περιφέρεια να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, για να γίνει ο τόπος μας πιο βιώσιμοςκαι η καθημερινότητά μας πιο ‘‘ανθρώπινη’’.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...