19.8 C
Chania
Saturday, October 5, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δικαίωμα να νομιμοποιήσει την ανωμαλία

Ημερομηνία:

Δεν ξέρω πώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που εκτιμώ και συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κυβερνήσει λες και υπάρχουν περιθώρια διακυβέρνησης. Δε μπορώ να καταλάβω πώς άνθρωποι με πολιτικό κριτήριο δεν αντιλαμβάνονται ότι οι εκβιασμοί θα είναι διαρκείς.

Η μόνη διέξοδος για να διασωθεί ότι μπορεί να διασωθεί είναι να πάμε όσο πιο γρήγορα το επιτρέπουν οι συνθήκες σε εκλογές.

Πρέπει να πάμε σε εκλογές γιατί δεν έχει δικαίωμα ο ΣΥΡΙΖΑ να παγιδεύσει με τέτοιο τρόπο εκατομμύρια κόσμο που τον εμπιστεύθηκε για διέξοδο από τα μνημόνια, δεν έχει δικαίωμα να ξεχαστούν οι αγώνες όλων αυτών των ετών – που τα οφέλη τους καρπώθηκε εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ – επειδή οι εκβιασμοί, αληθινοί ή ψεύτικοι, επικράτησαν.

Δεν έχει δικαίωμα να οδηγήσει στη ματαίωση την ίδια τη φυσιογνωμία του και να δικαιώσει με τη νίκη της τρομοκρατίας και των εκβιασμών, ένα παλιό σάπιο και φθαρμένο πολιτικό σύστημα το οποίο απέρριψε ο ελληνικός λαός μην υποκύπτοντος στις προσπάθειες τρομοκράτησής του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει ξεκάθαρα να επιλέξει κατεύθυνση, είτε εντός ευρώ με σκληρό μνημόνιο είτε εκτός ευρώ. Και θεωρώ λογικό ότι μία τέτοια απόφαση θα οδηγήσει κάποιους ανθρώπους εκτός κόμματος. Αν επικρατήσει η λογική εκτός ευρώ δε βλέπω πως ένας άνθρωπος όπως ο Παπαδημούλης μπορεί να συμμετέχει σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Αν επικρατήσει η λογική εντός ευρώ δε ξέρω πως ο Λαφαζάνης μπορεί να παραμείνει. Ξεκάθαρα πράγματα.

Όμως πρέπει να διασφαλιστεί η επάνοδος της εντιμότητας, να επανεπιβεβαιωθεί η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες η οποία έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα. Δίχως την εμπιστοσύνη τους καμία αλλαγή δε μπορεί να προχωρήσει. Γιατί σε οποιαδήποτε περίπτωση η πορεία που θα ακολουθήσει θα είναι δύσκολη. Χρειάζεται ειλικρίνεια.

Και ο κόσμος θα πρέπει να επιλέξει γνωρίζοντας τι ακριβώς επιλέγει.

Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να είναι ξεκάθαροι οι κίνδυνοι και οι πιθανές συνέπειες αλλά και τα οφέλη.

Τώρα, όμως, αυτό που έχει συμβεί είναι υφαρπαγή της ψήφου του ελληνικού λαού δια της τρομοκράτησης της κυβέρνησης που επέλεξε. Απλά, δεν υπάρχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση για την εφαρμογή των πολιτικών που συμφωνήθηκαν. Καμία.

Αλλά και η ίδια η Συμφωνία δεν είναι εφαρμόσιμη. Η όποια προσπάθεια εφαρμογή της θα εντείνει την κοινωνική καταστροφή. Δεν υπάρχει χρηματοδότηση για κάποιο πρόγραμμα. Δεν υπάρχει κούρεμα χρέους. Τα μέτρα είναι υφεσιακά σε μία οικονομία κατεστραμμένη από την ύφεση.

Και θα είναι πολιτικό έγκλημα υπό αυτές τις συνθήκες η προσπάθεια διακυβέρνησης που θα το πληρώσει πολύ ακριβά όχι μόνο η Αριστερά αλλά η δημοκρατία και ολόκληρη η χώρα.

Σε μία φράση; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δικαίωμα να νομιμοποιήσει την ανωμαλία.

Πόσο μάλλον να γίνει η ανωμαλία την οποία εκλέχθηκε για να ανατρέψει.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γιάννης Αγγελάκης
Ο Γιάννης Αγγελάκης σπούδασε Μέσα Ενημέρωσης και Πολιτισμικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton και ακολούθως συνέχισε τις σπουδές του σε επίπεδο MPhil στο Κέντρο για τις Σύγχρονες Πολιτισμικές Σπουδές (CCCS) του Πανεπιστήμιου του Birmingham. Περισσότερα άρθρα και δημoσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαστικός επιμελητής ξεσήκωσε τους πολιτικούς μηχανικούς των Χανίων

Απερίγραπτες συμπεριφορές βίωσαν σήμερα πολιτικοί μηχανικοί των Χανίων. Σύμφωνα με...