Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Χανίων για τη διαμάχη Εκκλησίας και Δήμου Χανίων για το οικόπεδο των 35 στρεμμάτων στον Άγιο Ονούφριο

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χανίων

Στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων παρακολουθούμε εδώ και καιρό τη διαμάχη ανάμεσα στην Εκκλησία και το Δήμο Χανίων,  σχετικά με το οικόπεδο των 35 στρεμμάτων στην περιοχή του Αγίου Ονουφρίου.

Ο Δήμος Χανίων και σύσσωμες οι δημοτικές παρατάξεις ζητούν να γίνει πράξη η παραχώρηση του οικοπέδου προκειμένου να αξιοποιηθεί με επέκταση του δημοτικού σχολείου, ανέγερση παιδικού σταθμού, ΚΑΠΗ και άλλων κοινωφελών έργων.

"Sponsored links"

Διεκδικούν δηλαδή την αυτονόητη  ωφέλεια των πολιτών,  που πρέπει να είναι κυρίαρχη πρακτική ,  όχι μόνο από την αυτοδιοίκηση, αλλά θα έπρεπε να συνεπικουρείται από την εκκλησία, αν όχι να πρωτοστατεί .

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων ενώνει τη φωνή του και δυναμικά θα σταθεί δίπλα στο Δήμο Χανίων, τους Ακρωτηριανούς, τη σχολική κοινότητα και  διεκδικεί την ανάκληση της τελευταίας απόφασης του ενοριακού συμβουλίου  όπως και την παραχώρηση του οικοπέδου για τις ανάγκες της κοινωνίας.

Το γεγονός  ότι στις ανακοινώσεις της η Εκκλησία εμπλέκει τόσο το ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το Υπερταμείο γεννά εύλογες υποψίες για την σκοπιμότητα τέτοιων αναφορών ,όταν πέρα από το ανυπόστατο αυτής καθαυτής της αναφοράς , σήμερα κυβέρνηση είναι η Ν.Δ.

Επικαλούνται το κοινωνικό και ποιμαντικό έργο της εκκλησίας αλλά αγνοούν τις ανάγκες της κοινωνίας.

Στη περίπτωση που η εκκλησία επιμένει στη πώληση γιατί δεν το πουλάει στο Δήμο όπως αντιπροτάθηκε;

Σημειώνουμε τέλος ότι για την αποφυγή τέτοιων προβλημάτων,  πρέπει να επανέλθει στο τραπέζι του διαλόγου το μείζον θέμα  του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας, συζήτηση που μένει  μετέωρη παρά και τις πρόσφατες ακόμη εκκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live