28.8 C
Chania
Friday, May 24, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για το Λόφο Καστέλι

Ημερομηνία:

Με δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Σάββατο 20 Απριλίου ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χανίων πήρε θέση για τα κτίρια στο Λόφο Καστέλι:

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βρίσκεται στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας που στήνει δίχτυ προστασίας ενάντια στη ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι και θα συμμετέχει σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα έχει ως αποτέλεσμα την ισχυροποίηση αυτού του κοινωνικού αιτήματος.

Καμιά  πρωτοβουλία πολιτών ή κοινωνική διεκδίκηση δε γίνεται να μας βρίσκει αδιάφορους ούτε μετέωρους.

Η Ακρόπολη της Παλιάς Πόλης των Χανίων, δεν έχει ανάγκη τεκμηρίωσης, ούτε προβολής της βαρύνουσας σημασίας και ιδιαιτερότητας που αυτή φέρει.

Είναι αυτονόητη και δεδομένη.

Από 1/4/2024 είναι αυτοδικαίως δεσμευτικές οι διατάξεις του ισχύοντος ΓΠΣ ( νόμος 4178/2013, άρθρο 51, παράγραφος 15), σύμφωνα με τις οποίες στην ιδιοκτησία του Πολυτεχνείου Κρήτης στον λόφο Καστέλι, επιτρέπεται μόνο χρήση εκπαίδευσης.

Παρόλα αυτά γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η παρούσα Κυβέρνηση έχει διαμορφώσει μέσα στα τρέχοντα χρόνια διακυβέρνησής της, κάθε δυνατό νομοθετικό πεδίο, που να εξασφαλίζει fast track διαδικασίες, στην έγκριση και αδειοδότηση κάθε είδους επένδυσης, αγνοώντας κανονισμούς, ισχύοντα καθεστώτα, απαγορευτικές διατάξεις, κανονισμούς προστασίας, επιστημονικά κριτήρια και κοινωνικές αντιδράσεις.

Καμία επανάπαυση.

Εν τω μεταξύ ο χώρος βρίσκεται επί 7 χρόνια, υπό δέσμευση, από την ιδιωτική εταιρεία, που χαίρεται διαρκείς ανανεώσεις της σύμβασης εκμετάλλευσης του χώρου. Θα πρέπει να δοθεί ισότιμη ευκαιρία σε χρονική διάρκεια, στον Δήμο, να επεξεργαστεί και να αντιπαραθέσει τις δικές του προτάσεις.

Στη συνάντηση της 18/4/2024, της πρωτοβουλίας πολιτών για το λόφο Καστέλι, στο κτίριο του ΤΕΕ/ΤΔΚ, διατυπώθηκε η πρόταση για διαμόρφωση επιτροπής πολιτών και φορέων σε συνεργασία με το Δήμο, που θα επεξεργαστεί την βέλτιστη τεκμηριωμένη πρόταση αξιοποίησης, από μεριάς Δήμου προς το Πολυτεχνείο Κρήτης .

Η επιτροπή αυτή, πιστεύουμε βαθιά ότι μπορεί να δώσει την απαιτούμενη διέξοδο .

Αυτό άλλωστε ταιριάζει με την επί τόσα χρόνια αδιαμφισβήτητη θετική συμβολή που έχει το Πολυτεχνείο Κρήτης στην τοπική κοινωνία και τον τόπο μας.

Ταιριάζει επίσης και με την επί τόσα χρόνια ανταποδοτική αγάπη που έχει η τοπική κοινωνία προς το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Ένας δεσμός ισχυρός, που έτσι οφείλει να συνεχίσει να είναι.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σφράγιση και νέου γυμναστηρίου κατόπιν φορολογικού ελέγχου υπηρεσιών της ΑΑΔΕ στα Χανιά

Σε συνέχεια των ελέγχων που διεξήγαγαν συνεργεία της Α.Α.Δ.Ε. σε...

Οι Ευελπίδες και οι συνέπειες του αναγκαστικού νόμου της 9ης Μαΐου 1941

Του Μιχάλη Κατσανεβάκη * ΕΠΕΙΔΉ Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν « 9/5/41 από...

Επίσκεψη υπ. Ευρωβουλεύτριας Νέας Αριστεράς Μαρίας Καραμεσίνη σε Εργατικό Κέντρο και ΔΥΠΑ

Η υποψήφια ευρωβουλεύτρια της Νέας Αριστεράς Μαρία Καραμεσίνη στο...