Ο σφαγέας … του Επαρχιακού Τύπου

Κανένα σχόλιο

Με ένα νόμο εξάμβλωμα οδηγήθηκε ο επαρχιακός τύπος στην καταστροφή.Πολλές εφημερίδες, σ’ όλη την επικράτεια, οδηγήθηκαν «ως πρόβατα επί σφαγήν»… στο κλείσιμο.

Μόνο στα Χανιά έκλεισαν οι καθημερινές εφημερίδες, «Νέος Κήρυκας», «Χανιώτικη Ελευθεροτυπία», και άλλες περιοδικές εκδόσεις.

Τα ίδια συμβαίνουν και στο Ηράκλειο αλλά και σε όλη την ελληνική περιφέρεια.

"Sponsored links"

Αιτία για όλα αυτά, η εσκεμμένη και με μέθοδο προώθηση του ισχύοντος Νόμου από τον ΣΗΠΕ επί προεδρίας του συντοπίτη μας εκδότη των Χ.Ν. κ. Γιάννη Γαρεδάκη.

Εκ του αποτελέσματος μπορεί κανείς να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Με τον τρόπο τους οι εμπνευστές του ισχύοντος νόμου, που πέρασε επί ημερών του εκδιωχθέντος μετέπειτα γνωστού και μη εξαιρετέου πανίσχυρου τότε (εκ δεξιών του Καραμανλή) κ. Ρουσόπουλου στόχευαν στην εξαφάνιση μελλοντικών ανταγωνιστών, ώστε το πεδίο να μείνει ελεύθερο για τη δική τους αποκλειστική δράση.

Ο νόμος αυτός ευνοεί τους ισχυρούς των τοπικών κατεστημένων που απέκτησαν ισχύ και χρήμα μέσα από τις γνωστές υπόγειες διαδρομές του φαύλου πελατειακού συστήματος που βίωνε ο τόπος τόσα χρόνια και που δυστυχώς προσπαθεί ακόμα μέσω της εξουσίας που ακόμα κατέχει να διαιωνισθεί.

Αυτός ο νόμος σφαγέας του επαρχιακού τύπου, πρέπει να ανατραπεί για να μπορέσει ξανά να ανθίσει… ο Τύπος της περιφέρειας..

Για να μπορούν να έχουν λόγο τα ανεξάρτητα έντυπα που δεν συμβιβάζονται και δεν μπαίνουν στα καλούπια των τοπικών ή γενικών συμφερόντων.

Με τον ισχύοντα νόμο, για τον οποίο υπερηφανεύονται κι από πάνω οι έχοντες την πατρότητά του, η ελευθεροτυπία ενταφιάζεται και οι ανεξάρτητες φωνές σιγούν .

Αγώνας λοιπόν ανατροπής παντού εδώ και τώρα.

Νίκος Ν. Αγγελάκης

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live