Ο τρόπος που γίνεται η νοθεία στην βενζίνη: Διαλύτες κατά 50% μη ανιχνεύσιμοι, τεράστιο κέρδος

Κανένα σχόλιο

Η νοθεία στην βενζίνη δεν είναι κάτι καινούργιο στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια υπήρχε και σε μεγάλο βαθμό μάλιστα, όμως πλέον το όλο ζήτημα έχει γίνει ακόμα πιο εξωφρενικό, καθώς οι ιδιοκτήτες Ι.Χ και ακριβοπληρώνουν το καύσιμο και δεν είναι καλής ποιότητας.

Στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» το πρωί της Τρίτης, υπήρχε αναλυτικό ρεπορτάζ για την διαδρομή της νόθευσης, το πώς γίνεται αυτή, αλλά και τι κέρδος προσφέρει.

Ξεκινώντας λοιπόν, η νοθεία γίνεται με χημικούς διαλύτες που φτιάχνονται στην Βουλγαρία και εισέρχονται στην χώρα μας για λογαριασμό εταιριών που ασχολούνται με χρώματα και κόλες.

"Sponsored links"

Στη συνέχεια μεταφέρονται σε απομακρυσμένες περιοχές όπως είναι ο Ασπρόπυργος και το Κορωπί, όπου ανακατεύονται με το καύσιμο και στη συνέχεια με βυτία γίνεται οι διανομής του στα πρατήρια καυσίμων.

Οι χημικοί διαλύτες αυτές αποτελούν μεγάλο… πονοκέφαλο γιατί είναι 98 οκτανίων και μη ανιχνεύσιμοι κατά 50%, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Τέλος, όπως ειπώθηκε η τιμή του είναι 0,10 ευρώ, προσφέροντας τεράστιο κέρδος από τη στιγμή που ένα λίτρα βενζίνης έχει φτάσει στην Αθήνα τα 2,4 με 2,5 ευρώ το λίτρο.

gazzetta.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live