15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ο Τσίπρας αδειάζει Πολάκη για τα εμβόλια

Ημερομηνία:

Κατά την εισήγησή του στο σημερινό Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, προχώρησε σε ένα ηχηρό πολιτικό άδειασμα του Παύλου Πολάκη για το θέμα των εμβολίων του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του εμβολιασμού, εγκαλώντας μάλιστα την κυβέρνηση για καθυστερήσεις στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας επισήμανε:

«Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι η πανδημία δεν τελείωσε. Είναι υπαρκτός και σοβαρός ο κίνδυνος από τις μεταλλάξεις. Την ίδια ώρα, ο ρυθμός του εμβολιασμού – και άρα το πολυπόθητο τείχος ανοσίας – είναι πολύ αργός.

Ο εμβολιασμός, παρά τις καθυστερήσεις, τα προβλήματα και τις απαράδεκτες αποφάσεις της Επιτροπής που εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση, είναι η μόνη άμυνα που διαθέτει η ανθρωπότητα απέναντι στον φονικό ιό και αποτελεί αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης.

Για αυτόν τον λόγο, ορθώς πρωτοστατήσαμε τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο για την άρση της πατέντας των εμβολίων. Καμία κρίση δεν ξεπερνιέται χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη, ειδικά η υγειονομική».

Η τοποθέτηση Τσίπρα βρίσκεται στους αντίποδες του σκεπτικισμού για τα εμβόλια που εξέφρασε πριν λίγες μέρες ο Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Το ξεκαθάρισμα της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Τσίπρα:

-Εκφράζει την ενόχλησή του από τις δηλώσεις του κ. Πολάκη οι οποίες θόλωναν τη θέση του κόμματος.

-Καθιστά σαφές ότι ότι ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν “χαϊδεύουν” τον ανορθολογισμό, παρά τη σκληρή κριτική που ασκούν στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

cnn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...